Apple slipper iTunes 10.5

Apple slipper iTunes 10.5

Klar for iOS 5 og musikken i skyen.

Apple slipper versjon 10.5 av iTunes. Dette er første skritt mot dagens lansering av iOS 5 og Apples iCloud-tjeneste.

Med Apple iCloud-tjeneste - finnes både som gratis- og betalingsversjon - kan du laste ned alt innhold du har kjøpt på iTunes til hvilken som helst enhet under samme Apple ID. Dette gjelder apper, bøker, musikk og også filmer. Alt tidligere kjøpt innhold vises i en egen Purchased-seksjon i iTunes.

iCloud vil også være en skybasert synkroniseringstjeneste for filer og dokumenter, som iOS iWorks-dokumenter, og fotografier gjennom Photo Stream. Også e-post, kontakter og kalender-synkronisering er en del av iCloud.

Du kan også se frem til snarlig å kunne kutte navlestrengen til iPhone eller iPad - disse kan med iOS 5 synkroniseres trådløst mot Mac-en eller mot Apples iCloud-sky. Apple kaller denne løsningen PC Free, og demoterer dermed Mac-en til en iOS-tilskuer.

iOS 5 skal lanseres 12. oktober om alt går etter planen, og vil gi en lang rekke nye funksjoner for iOS-enheter.

Ny iTunes-musikktjeneste

iTunes Match-tjenesten forventes mot slutten av måneden, men det er fremdeles utklart hvorvidt tjenesten vil være tilgjengelig i Norge. Det har tidligere blitt sagt at det i utgangspunktet kun er Nord-Amerika som får nyte godt av denne kompletterings-tjenesten, men Apples nylige lansering av videoinnhold for salg i iTunes gir også nordmenn håp.

iTunes Match er en betalingstjeneste fra Apple utformet som et årlig abonnement. All musikk som befinner seg i iTunes-biblioteket ditt, uavhengig av herkomst, registreres og matches opp Apples servere. Derfra kan innholdet overføres til andre Mac-er eller iOS-enheter automatisk. Musikk som ikke finnes i iTunes Store lastes opp fra din maskin til servere i skyen, og kan derifra synkroniseres videre.

De vesentlige endringene i iTunes 10.5 er myntet på tilpasninger mot iOS 5 og iCloud. Men Windows-brukere kan også glede seg over en rekke feilrettelser.

Dette inkluderer det faktum at QuickTime er tatt ut av iTunes-pakken. Det kan neppe kalles en feilretting, men gjør nedlasting ihvertfall mindre og vil heller ikke gjøre om på eksisterende filassosiasjoner, selv om dette enkelt kan endres i innstillingene.

Du kan laste ned iTunes 10.5 fra Apple gratis her.

Les om:

Enterprise