Apple til sak mot Samsung

Apple til sak mot Samsung

Mener Ipad og Iphone er kopiert i Galaxy Tab og flere mobiltelefoner.

Apple leverte sist fredag inn et søksmål mot Samsung hvor selskapet hevder at Samsung har brutt patentrettighetene til en rekke Apple-produkter.

Ifølge Apple, har Samsung kopiert både Ipad og Iphone med nettbrettet Galaxy Tab og mobiltelefoner i Galaxy-serien.

Både utseende, produktdesign, innpakning og brukergrensesnitt skal være hentet fra ulike Apple-produkter, ifølge søksmålet.

- I stedet for å investere i egen produktutvikling, har Samsung valgt å kopiere Apples nyskapende teknologi, unike grensesnitt og produktdesign. Det er i strid med Apples verdifulle åndsverk, skriver i Apple søksmålet.

Konkurrent

Ved utgangen av fjoråret, var Samsung det første store forbrukerelektronikkselskapet som lanserte et nettbrett som skulle konkurrere med Apples Ipad. Samsung er også en av verdens største produsenter av mobiltelefoner, de fleste kjører operativsystemet Android.

Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste består søksmålet av ti spørsmål om mulig brudd på patentrettigheter. I tillegg beskylder Apple Samsung for å drive med uetisk forretningspraksis.

Verken Samsung eller Apple har kommentert søksmålet som er rettet mot på Samsung Electronics, Samsung Amerika og Samsung Telecommunications Amerika.

- Samme form

Apple peker i søksmålet på en rekke av Samsung-produkter som mobiltelefonene Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S, Galaxy S 4G samt nettbrettet Galaxy Tab. Apple retter spesielt sterk kritikk mot Samsungs Galaxy-serien.

- Kopieringen av Samsungs Galaxy-produkter er så gjennomgripende at det ser ut som de kommer fra Apple. De har den samme rektangulære formen med avrundede hjørner med sølvlister, skriver Apple i søksmålet.

Ifølge Apple har selskapet gjentatte ganger appellerte direkte til Samsung, men selskapet har ifølge Apple fortsatt med det de mener er brudd på patentrettigheter. Apple mener de dermed ikke hadde noe annet valg enn å saksøke Samsung.

Les om:

Enterprise