- Apple ville stoppe Microsoft-reklamer

- Apple ville stoppe Microsoft-reklamer

Microsoft hevder Apple ville stoppe Laptop Hunters, reklameserien som henger ut Apples priser.

Microsofts Kevin Turner fortalte i et foredrag på årets Worldwide Partner Conference at Apple kontaktet dem i forbindelse med reklamekampanjen Laptop Hunters. I Laptop Hunters møter vi en eller flere personer som er på jakt etter en ny datamaskin. Som regel ender personen opp med å velge en pc, fordi en Mac koster for mye.

- For to uker siden ble vi oppringt av Apples advokater som sa -- og dette er helt sant -- "Hei, dere er nødt til å stoppe de reklamene, vi har senket prisene våre". De trakk fra 100 dollar eller noe. Det er uten tvil den beste telefonsamtalen jeg noensinne har hatt i jobbsammenheng, fortalte Turner, som først trodde at telefonsamtalen var en spøk.

LES OGSÅ:

Microsoft mobber Apple

Microsofts reklamefilmer har utvilsomt fanget Apples oppmerksomhet. En av Apples nyeste reklamer tar faktisk et oppgjør med Laptop Hunters-serien. Turner utelater imidlertid et viktig poeng fra historien. Microsofts reklamer gikk ut på dato i begynnelsen av juni da Apple oppgraderte hele bærbar-serien sin og satt ned prisene. Apple har trolig reagert fordi Microsoft har fortsatt med å kjøre de samme reklamefilmene med den samme informasjonen som før priskuttet.

- Jeg tviler på at Apple ringte og ba dem stoppe reklamekampanjen helt. Jeg tror imidlertid at de ringte for å be dem stoppe med utdaterte reklamer, skriver amerikanske PC World.

Det er lite sannsynlig at Microsoft vil stoppe med Laptop Hunters. Kevin Turner sier selv at de kommer til å kjøre på med reklamefilmer i tiden fremover. Apple har selv vært ivrige med å lansere nye Get A Mac-reklamer den siste tiden, hvor de mobber Windows-pc-er.

LES OGSÅ:

Microsoft: Det koster 190 000 å fylle en iPod

Enterprise