- Apple viser frem iOS 5 og MobileMe i april

- Apple viser frem iOS 5 og MobileMe i april

Tradisjonen tro arrangerer Apple sin årlige iOS-avduking i neste måned. Det sier i hvert fall ryktene.

iOS 4.3 er akkurat lansert, men de virkelig store endringene i programvaren til iPhone og iPad kommer nok ikke før til sommeren, med oppdateringen av iOS til versjon 5.0.

LES OGSÅ:

iPhone 5 får helt ny design?

For å gi utviklere tid til å tilpasse appene sine neste versjon av iOS, har Apple pleid å holde et arrangement på vårparten hvor de viser frem den kommende oppdateringen - og hvor det i etterkant slippes betaversjoner som utviklerne kan boltre seg løs i.

Apple viste for eksempel frem iOS 4 den 8. april i fjor.

Nå hevder det tyske nettstedet Macerkopf.de iOS 5.0 vil vises frem på et arrangement i april. Informasjonen hevder å komme fra en "troverdig" kilde nær Apple, ifølge det tyske nettstedet. Datoen for arrangementet sies å være 14. eller 15. april.

Kilden til Macerkopf.de hevder også at en ny versjon av nettjenesten MobileMe også vil bli vist frem. Tjenesten sies å bli sterkt integrert med iOS 5, skriver svenske Macworld.

LES OGSÅ:

Bedre meldingssystem på iPhone?

I forrige måned rapporterte både Wall Street Journal og New York Times at Apple har planer om å forbedre MobileMe og muligvis gjøre tjenesten gratis for alle. Ifølge ryktene jobber Apple også med en ny teknologi for stemmegjenkjenning som skal gjøre det mulig å styre iPhone og iPad med stemmekommandoer.

Andre rykter hva gjelder iOS 5 er et nytt meldingssystem, samt andre sosiale funksjoner.

Enterprise