Apples OS vil passere Windows

Apples OS vil passere Windows

Om to år kommer Apples operativsystem til å være større enn samtlige Windows-versjoner til sammen, i alle fall om man tror den nye rapporten fra Gartner.

År 2015 kommer salget av enheter basert på Apples operativsystem Mac OS og IOS til å være større enn salget av Windows-enheter. Det står det i en ny rapport fra Gartner.

I fjor hadde Windows-enhetene fortsatt et stort overtak. Da ble det solgt 347 millioner datamaskiner, telefoner og nettbrett med Windows, og 231 millioner enheter med Mac OS og IOS.

I 2014 regner Gartner med at denne differensen har krympet til 23 millioner enheter, og året etter passerer Apples operativsystem Windows.

Android gjør det best

Windows kommer sannsynligvis fortsatt til å være en veldig viktig operativsystem. Selv om det ifølge rapporten vil bli solgt flere Apple-enheter i 2015, vil det fortsatt være en stor mengde eldre enheter som er utstyrt med Windows.

Stjernen som lyser klarest på operativsystemhimmelen er imidlertid Android. I 2012 ble det solgt mer enn en halv milliard Android – det vil si, omtrent like mange som det totale antallet solgte enheter med Windows, IOS eller Mac OS. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Les om:

Enterprise