Appstores vil forme it-kanalen

Appstores vil forme it-kanalen

Applikasjonene som lastes ned fra appstores vil forme it-kanalen i større grad enn skyen, mener sjefsanalytiker Adam Daum i Canalys.

Canalys har annonsert sin foutseelse om at applikasjoner vil være med på å redefinere it-kanalen.

Begrenset skypåvirkning

- Cloud er viktig, men vil ha en mer begrenset innvirkning enn partnerne innser akkurat nå. Skyen er absolutt et aspekt som vil påvirke programvare-landskapet, men er langt fra den viktigste pådriveren, mener Daum.

Han understreker at de underliggende trendene påvirkes i langt større grad basert på hvilke applikasjoner som blir lastet ned.

Forretningsapplikasjoner

Canalys begrunner uttalelsen med at de ansatte, både med og uten tillatelse, tar med sine egne mobile enheter på arbeidsplassen. Hvis de er fornøyd med en forretningsapplikasjon de selv har lastet ned, vil det igjen påvirke andre til å laste ned samme applikasjon. Bedriftens policy kan fortsatt styres sentralt, men flere valgmuligheter og kontroll av enkle apps vil uansett spre i virksomheten.

- Vi flytte til en smarttelefon-verden på flere måter. På grunn av appstores er en gjennomsnittlig ansatt like kjent med å laste ned sin egen programvare, som å sjekke sin egen epost, avlutter Daum i et skriv fra Canalys.

Enterprise