Asustek avslører fire nye nettbrett

Asustek avslører fire nye nettbrett

Eee Pad Slider kjører Android Honeycomb OS, mens Eee Slate E121 kjører Windows 7.

Asustek Computer avslørte fire nye tavle-pc-er/nettbrett på tirsdag, inkludert den 10,1-tommer store berøringsskjermmodellen Eee Pad Slider med siste versjon av Googles Android mobiloperativsystem Honeycomb, og den 12-tommer store berøringsskjermmodellen Eee Slate E121, som kjører Microsoft Windows 7.

LES OGSÅ:

Android 2.3 støtter mobilbetaling og "bump"-teknologi

Asustek er blant de første til å avsløre sine nye iPad-konkurrenter i forkant av det internasjonale Consumer Electronics Show i Las Vegas denne uken. Showet åpner offisielt på torsdag, med opptil 100 nye nettbrett på utstilling, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Eee Pad Slider

Nettbrettet er utstyrt med en 10,1-tommers berøringsskjerm med et utskyvbart tastatur for skriving som på en vanlig laptop.

Maskinen er videre utstyrt med Nvidia Tegra tokjerneprosessor for kraftig grafikkytelse, og har to kameraer ombord.

Eee Pad Slider lanseres i mai og vil koste mellom 499 og 799 dollar (ca. 3000 – 4900 kroner).

Eee Slate E121

Eee Slate E121 har en Intel Core i5 prosessor og Microsoft Windows 7 OS, for en fullverdig pc-opplevelse. Den fokuserer på hd multimedia, med HDMI-utgang i tillegg til usb-tilkoblingen.

- Det er det kraftigste nettbrettet i verden... det er en pc, men ikke veldig pc-likt, sier Jonney Shih, sjefen for Asustek.

Maskinen lanseres i januar for mellom 999 og 1099 dollar (6100 – 6700 kroner), opplyser selskapet.

Eee Pad MeMO

Selskapets mindre nettbrett, Eee Pad MeMO, har en 7-tommers multiberøringsskjerm, Qualcomm Snapdragon-brikker og Google Android. Den har to kameraer og kan håndtere 1080p videoavspilling i hd. Maskinen kommer i juni og vil koste mellom 499 og 699 dollar (3000 – 4300 kroner).

Eee Pad Transformer

Til slutt har vi Asus Eee Pad Transformer, et 10,1-tommers berøringsskjermnettbrett som også kjører Android og har Nvidia Tegra 2 tokjerneprosessor. Maskinen har fått navnet sitt fordi den kan gjøres om fra en laptop til et nettbrett. Skjermen kan løsnes fra tastaturet. Skjermen er tynnere enn en iPad, 12,98 millimeter, og støtter Flash-video og full hd multimedia. Den lanseres i april for mellom 399 og 699 dollar (2400 – 4300 kroner) opplyser Asus.

Honeycomb tjuvstart

Google har ennå ikke lansert Android Honeycomb, og så vidt vi vet vil det ikke være klart for lansering før tidligst i mars. Asus og andre produsenter benytter sannsynligvis alfa- og betaprogramvare i sine demonstrasjonmodeller, og det er også grunnen til at disse modellene ikke blir å få kjøpt før etter mars.

Enterprise