Atea åpner for flere oppkjøp

Atea åpner for flere oppkjøp

Fallende omsetning i Norge, men marginene blir stadig bedre.

Atea offentliggjorde i dag resultatene for første kvartal 2010. Omsetningen for det nordiske it-konsernet endte på 3,57 milliarder kroner, opp 1,9 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) endte på 76,1 millioner kroner, en økning på hele 61,3 prosent.

Fall i Norge

Den betydelige resultatforbedringen skyldes først og fremst bedre produktmarginer og kostnadskutt. Produktinntektene økte med 9,6 prosent, mens 80 færre konsulenter sørget for at tjenesteinntektene falt med 2,2 prosent.

- I et marked som ifølge IDC forventes å vokse med 1,7 prosent i 2010, fortsetter Atea å vinne markedsandeler. Jeg er svært tilfreds med at vi rapporterer om inntektsvekst, og jeg er spesielt tilfreds med økningen i produktinntekter, sier administrerende direktør Claus Hougesen.

Omsetningen i Norge endte på 835,2 millioner kroner, en nedgang på 8,1 prosent sammenliknet med fjorårets tre første måneder. Produktinntektene falt med 9,4 prosent, og tjenesteinntektene med 3,5 prosent. Likevel økte driftsresultatet med 53,9 prosent, fra 19,1 til 29,4 millioner kroner.

Varsler oppkjøp

Innen utgangen 2011 skal Atea ha solgt to millioner pc-er med Windows 7. Til nå har selskapet installert drøyt 400.000.

- Vi er i rute, sier Hougesen.

Unified communications er et annet fokusområde. Også her vinner Atea markedsandeler, ifølge seg selv. I dag omsetter selskapet for 430 millioner innen avansert samhandling og videokonferanser. Målet er to milliarder innen neste år.

For konsernet som helhet er målet er å oppnå en omsetning på 20 milliarder kroner og et resultat (EBITDA) på 1 milliard kroner i 2011.

- Målet er å oppnå videre vekst og fortjeneste både organisk og gjennom oppkjøp. Vi er fortsatt i angrepsposisjon, mener konsernsjefen.

Les om:

Enterprise