Atea med 290 millioner på bok

Atea med 290 millioner på bok

Har penger til nye oppkjøp etter sitt beste kvartal noensinne.

Selskapet som leverer produkter og tjenester innen it-infrastruktur i Norden og Baltikum, fikk i fjerde kvartal driftsinntekter på 6.519 millioner kroner. Det er opp 9,4 prosent, og et driftsresultat før renter (EBIT) på 311 millioner kroner. Det betyr en EBIT-vekst på hele 27,5 prosent.

- Det har vært et historisk kvartal, det sterkeste kvartalet noensinne. Vi har nå 289 millioner i kontanter, sier Claus Hougesen, administrerende direktør i Atea.

Omsetning i fjerde kvartal kom på 6,5 milliarder kroner, en vekst på tolv prosent. Årets omsetning kom på 20,228 milliarder kroner med en EBITDA på 871,1 millioner kroner. Det er 228 millioner kroner over omsetningsmålet. Men 129 millioner kroner bak resultatmålet.

- Det er lett å sette mål. Det er verre å oppnå dem. De ansatte har gjort en fenomenal jobb. Vi har hatt 18 kvartaler med bedre og bedre resultater, sier Ib Kunøe, styreformann i Atea.

Slo markedet

Ifølge IDC vokste markedet med 2,8 prosent. Atea vokste med 6,1 prosent. Det betyr at de tar markedsandeler.

- Norge overgikk sitt krav på fem milliarder kroner med sin omsetning på 5,8 milliarder kroner. I 2005 hadde Ementor ikke penger til å betale lønn. Jeg tror ingen norske it-selskaper har hatt en slik utvikling og et slikt resultat, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea Norge.

Atea Norge er navnet på Ementor som fusjonerte med svenske Atea og danske Topnordic og siden tok navnet Atea.

- Målet for 2015 er 30 milliarder kroner med 1,8 milliarder i EBITDA. Dette er en utfordring, men vi skal fikse dette sammen. Da skal vi ha 20 prosent av det markedet vi jobber i, fortsetter Claus Hougesen.

- Vi har flere nøkkelinitiativer. Ett viktig er å øke omsetningen på tjenester. Cloud er en spennende reise med mange utfordrende oppgaver, understreker Claus Hougesen.

Driftsintekt opp 18,8 prosent

Selskapet oppgir i at programvareinntektene økte 13,9 prosent og maskinvareinntektene med 7,5 prosent. Konsulent- og tjenesteinntektene økte med i underkant av 11 prosent.

Driftsinntektene for hele året landet på rett i underkant av 20.227 millioner kroner, det er en vekst på 18,8 prosent.

Driftsresultatet (EBITDA) for hele 2011 nådde 871 millioner kroner, som er 29 prosent høyere enn i 2010, og EBIT endte på 651 milloner - en oppgang på 37 prosent fra 2010.

Godt fornøyd

Resultatforbedringen skyldes en kombinasjon av økte driftsinntekter og fokus på kostnadskontroll. Den sterke kontantstrømmen medfører at konsernet ved slutten av året har en netto kontantbeholdning på 289 millioner kroner, skriver selskapet i pressemeldingen.  

- Jeg er svært fornøyd med den sterke veksten i resultater og særlig den solide kontantstrømmen, som innebærer at Atea har positiv netto kontantbeholdning ved slutten av 2011, sier Claus Hougesen i Atea. 

I fjerde kvartal 2011 kunngjorde Atea oppkjøpet av Sunnmøre Kommunikasjon AS, en spesialisert leverandør av telekommunikasjonsløsninger til sjøfartsbransjen. 

- I 2011 kjøpte vi syv selskaper som bidrar med en omsetning på 500 millioner kroner, sier Hougesen.

Les om:

Enterprise