Atea nærmer seg milliardmålet

Atea nærmer seg milliardmålet

Gode inntekter og flere oppkjøp sikret Atea rekordvekst i 2010.

Atea går inn i det nye året med pene tall.

Siste kvartal i finansåret 2010 ga Atea driftsinntekter på 5,96 milliarder kroner, opp hele 35,2 prosent fra 2009.

Driftsresultatet (EBIT) endte på 244,3 millioner kroner, en økning på 61,3 prosent fra fjerde kvartal 2009.

Raskere enn markedet

- 35 prosent vekst er den største noen gang i min tid som sjef, sa Ateas konsernsjef Claus Hougesen under presentasjonen torsdag morgen.

Det var inntekter innen maskinvare som økte mest, med 43,7 prosent.

- Vi er sikre på å kunne levere to millioner pc-er i løpet av 2010 og 2011, hevdet Hougesen.

Tjenesteinntekter økte 23,4 prosent mens programvare-inntekter økte 23,7 prosent. Hougesen sier seg svært fornøyd med denne veksten i et marked som ifølge IDC bare vokste med 4,7 prosent i snitt.

Mange oppkjøp

Atea har kjøpt opp en rekke selskaper den siste tiden. I Norge har selskapet slukt Umoe Ikt det siste kvartalet. I tillegg har Atea kjøpt tre selskaper i Finland og Sverige.

Hougesen mener de gode resultatene viser at selskapet hans satser riktig, og at "Atea fokuserer på de riktige trendene".

Målet nå er å levere driftsinntekter på 20 milliarder kroner i løpet av 2011. Og selskapet nærmer seg målet. I 2010 endte omsetningen på 17,1 milliarder kroner, opp 20,9 prosent fra 2009.

- Vi trenger nå bare å vokse med seks prosent for å oppnå 20 milliarder kroner. Men med bare seks prosent, vil jeg og min ledelse bli skuffet, understreket Hougesen torsdag.

Skal selskapet oppnå målet, er de avhengige av å ha de ansatte med seg. Det mener Atea at de har.

- Vi har bare et fravær på 1,7 prosent. Det viser at de ansatte setter pris på jobben og liker å komme på jobb. Det er vi stolte av, fremhever Ib Kunøe, styreformann i Atea.

Enterprise