Atea øker maskinvaresalget

Atea øker maskinvaresalget

Sterk inntektsvekst ga økte driftsinntekter og økt driftsresultat i andre kvartal.

4,042 milliarder kroner omsatte Atea for andre kvartal 2010. Målt i konstant valuta er det en 11,8 prosents oppgang sammenlignet med samme kvartal i fjor. På bunnlinjen ble driftsresultatet 83,5 millioner, en oppgang på 17,3 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. EBITDA endte på 132,4 millioner, en oppgang på 13,1 prosent.

Atea takker inntektsvekst i kombinasjon med kontinuerlig kostnadsstyring for økningen i andrekvartal.

Fornøyd med maskinvareøkning

Maskinvareinntektene økte med 21,4 prosent og tjenesteinntektene økte med 8,2 prosent, mens programvareinntektene falt med 1,1 prosent.

- Jeg er spesielt tilfreds med å se økningen i maskinvareinntekter på 21,4 prosent, i et hardwaremarked som ifølge IDC forventes å øke med kun 2,5 prosent i hele 2010. Det betyr at Atea fortsetter å vinne betydelige markedsandeler, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea, via en pressemelding.

Mål mot 2011

I løpet av kvartalet har Atea kjøpt Dropzone i Norge, Ipact Europes datterselskaper i Sverige og Norge, samt Portal AB i Sverige.

Teknologiske trender som samordnet kommunikasjon, mobile infrastrukturløsninger, virtualisering, Software Asset Management, Device Lifecycle Management, Windows 7, print/kopi og Grønn IT vil være viktige vekstområder fremover for Atea.

Målet er selskapet strekker seg etter er 20 milliarder i omsetning og en milliard i driftsresultat innen 2011.

Les om:

Enterprise