Atea-sjefen imponert over egen vekst

Atea-sjefen imponert over egen vekst

Kan skryte av milliardomsetning i Norge og en million solgte pc-er med Windows 7.

Ateas omsetning endte på 3,56 milliarder kroner i tredje kvartal, opp 23,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) endte på 70,6 millioner, en økning på 9,7 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2009.

- I tredje kvartal oppnådde Atea den største topplinjeveksten jeg noen gang har opplevd, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Mye maskinvare

Maskinvareinntektene økte med hele 36,5 prosent, tjenesteinntektene med 12,7 prosent, og programvareinntektene økte med 12,0 prosent.

”Den sterke resultatøkningen skyldes hovedsakelig sterk inntektsvekst kombinert med kontinuerlig kostnadsstyring”, heter det i en melding fra selskapet.

- Jeg er spesielt tilfreds med å se den fortsatte økningen i hardwareinntekter på 36,5 prosent, i et hardwaremarked som ifølge IDC forventes å øke med 6,8 prosent i hele 2010. Vi har solgt en million pc-er med Windows 7 og ligger godt foran målet om to millioner pc-er i løpet av 2011, sier Hougesen.

Omsetningen i Norge endte på 1,05 milliarder, opp 30,7 prosent sammenlignet med i fjor. Unntatt oppkjøp var den organiske veksten på hele 24,9 prosent.

20 milliarder

Med fortsatt høye ambisjoner er målet å oppnå videre vekst og fortjeneste både organisk og gjennom oppkjøp.

”Vi er fortsatt i angrepsposisjon. Atea har den økonomiske styrken og det fokuset som er nødvendig for å spille en viktig rolle i den pågående markedskonsolideringen”, heter det i meldingen.

Målet er å oppnå driftsinntekter på 20 milliarder kroner og et resultat før skatt (EBITDA) på 1 milliard kroner i 2011.

Les om:

Enterprise