Atea skal fortsette å kjøpe

Atea skal fortsette å kjøpe

Kjøpefesten er ikke over for Atea, som leverer økt omsetning, men svakere resultater.

Atea, Nordens største leverandør av it-infrastruktur og -tjenester, omsatte for 4,7 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er 8,5 prosent bedre enn i fjor, men samtidig daler driftsresultatet fra 190 til 147 millioner kroner.

Det er tjenestedelen av det tidligere Ementor-konsernet som først og fremst leverer varene. Unified Communication, virtualisering, mobilitet, software asset management, client lifetime management og self service automation, er stikkordene selskapet selv oppgir som grunnen til en omsetningsvekst på 36 prosent i tjenestedelen. Atea har kjøpt opp sju selskaper med 689 ansatte med sterk kompetanse på disse områdene i løpet av året.

- Jeg er svært fornøyd med å se fortsatt vekst i driftsinntekter i et vanskelig marked, og at vi tar markedsandeler. Resultatene fra tjenester er spesielt sterke, og viser vår solide og økende markedsposisjon på it-infrastruktur, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea.

Fortsetter å kjøpe

Atea vil fortsatt satse aktivt på å kjøpe opp selskaper for å ta markedsandeler og for å hente inn attraktiv kunnskap og kompetanse for å styrke våre virksomheter, heter det i resultatpresentasjonen.

Ved utgangen av 4. kvartal 2008 endret selskapet navn til Atea i alle markeder, fra Ementor i Norge, Topnordic i Danmark og Sonex i Baltikum. Datterselskapene i Sverige og Finland benyttet allerede navnet Atea.

Atea

Tall i millioner kroner

Q4 08

Q4 07

Omsetning

4 709

4 338

Driftsresultat

147,1

190

Resultat før skatt

127,4

178

Les om:

Enterprise