Atea vil omsette for 20 milliarder i år

Atea vil omsette for 20 milliarder i år

Nordens største it-leverandør vokser videre i imponerende tempo.

Atea kan med rette kalle seg den fremste leverandøren av produkter og tjenester innen it-infrastruktur i Norden og Baltikum.

I dag ble resultatene for første kvartal 2011 lagt frem, og omsetningen viser en vekst på hele 30,2 prosent, til 4,65 milliarder kroner. Resultatet er opp 44,1 prosent, til 109,7 millioner.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har klart å videreføre den høye veksten inn i 2011. Det faktum at vi har vokst med 30,2 prosent i kvartalet, i et marked som ifølge IDC vil vokse med 6,3 prosent i år, viser at Atea fortsatt vinner betydelige markedsandeler, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea i en pressemelding.

To oppkjøp

Inntektene fra maskinvare økte med 34,8 prosent, tjenesteinntektene med 36,6 prosent og programvare la på seg 10,0 prosent.

I det norske markedet økte selskapet omsetningen med hele 53,4 prosent til 1,28 milliarder kroner. Resultatet fra driften ble et overskudd på 32,7 millioner kroner, opp 11,2 prosent. I Sverige var veksten enda sterkere med en oppgang i omsetningen på 60,2 prosent til 1,56 milliarder kroner. Overskuddet fra den svenske driften økte med hele 73 prosent til 43,7 millioner kroner i perioden.

Atea kunngjorde to oppkjøp i første kvartal. I Sverige har Atea kjøpt Malux Data, i Danmark har selskapet slukt SCT.

- Kombinasjonen av sterk organisk vekst, vekst gjennom oppkjøp samt økte resultater, styrker vår posisjon i markedet ytterligere, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea.

Milliardresultat

Unified communications, mobilitet, virtualisering, nettskyløsninger og datasenterløsninger er blant områdene som blir nevnt som viktige vekstområder i tiden fremover.

- Vi opprettholder vår ambisjon om å levere driftsinntekter på 20 milliarder kroner og et resultat (EBITDA) på en milliard kroner i 2011, sier Claus Hougesen.

Les om:

Enterprise