Atea vokser - og selges?

Atea vokser - og selges?

Ateas inntekter økte med ni prosent i siste kvartal. Nå vurderes salg av hele virksomheten.

Atea fikk en inntektsvekst på 9 prosent tredje kvartal av 2012 og landet på 4.451 millioner kroner. Programvareinntektene økte med hele 16,2 prosent, tjenesteinntektene økte med 12,8 prosent, og maskinvareinntektene økte med 6,3 prosent, skriver selskapet i en børsmelding.

Men det er ikke de økonomiske resultatene som vil få mest oppmerksomhet i dag, siden Atea kan være til salgs.

I et intervju med danske Computerworld forklarer konsernsjef Claus Hougesen hvorfor ledelsen vurderer å selge selskapet.

- Den reisen som vi har vært med på de siste fem årene, og den utviklingen vi har vært gjennom med en fordobling av omsetning og firedobling av resultatet, betyr at man kommer på radaren rundt omkring i det globale miljø. Og så begynner telefonen å ringe, sier han.

LES OGSÅ: Atea selges?

Prispresse

Atea skriver i meldingen at usikkerheten i det makroøkonomiske klimaet i Europa fortsatt påvirker det nordiske it-infrastrukturmarkedet og at forverrede markedsforholdene medførte økt prispress, særlig i produktsegmentet.

- Vi har videreført vår aggressive tilnærming til markedet i tredje kvartal. Det gleder meg å se at vi har hatt en inntektsvekst på det dobbelte av vekstraten i markedet for øvrig. Den aggressive tilnærmingen har virket negativt inn på produktmarginene i dette kvartalet, men den danner grunnlaget for vekst i det mer lønnsomme tjenestesegmentet, sier konsernsjef Claus Hougesen.

Atea fikk en EBITDA på 157,5 millioner kroner i tredje kvartal, det er opp med 5,0 prosent fra året før.

Les om:

Enterprise