Avhengig av Microsoft

Avhengig av Microsoft

It-guru Geir Solli i Hafslund har stor sans for Linux, men må se langt etter omfattende bruk på arbeidsplassen.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er helt klart å få opp driftsaktiviteten og samtidig sørge for at prosesser og rutiner rundt it-systemene fungerer som de skal. Det er også viktig å ha oppetid og stabilitet på topp, og få levert det vi skal så fort som mulig.

-Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Personlig har jeg veldig sans for Linux. Jeg liker systemet svært godt, men på jobben bruker vi mest Microsoft. Vi har vel streng tatt ikke noe reelt alternativ til Microsoft. Riktig nok har vi noen VMware-servere som kjører Linux, men ellers er vi helt avhengige av Microsoft, og vi har ingen strategi for å endre på situasjonen. Personlig har jeg hatt Linux-versjoner kjørende hjemme.

- Outsourcing – plage eller saliggjørende?

- Hafslund har outsourcet store deler av driften, så jeg må nok si at det er saliggjørende. Outsourcing er bra på mange områder, men det skapes samtidig en del utfordringer rundt det. Spesielt med hensyn til avtalemessige forhold. Vi kjører også enkelte kritiske ting internt, hvor vi er 12 ansatte.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg bruker først og fremst mest tid på å følge opp drift, rapportering og få prosesser til å fungere.

- Hvordan blir it brukt strategisk hos dere?

- Det er viktig å tenke langsiktig med hensyn til it for å raskt få løst utfordringene som måtte komme. Ellers er it et av de viktigste verktøyene for at vi skal få gjort oppgavene våre så effektivt som mulig.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal Åse Coward i Ergogroup.

Les om:

Enterprise