Bakgrunnstvang i Windows 7

Bakgrunnstvang i Windows 7

I Windows 7 Starter Edition får du aldri byttet ut bakgrunnsbildet.

Om du kjøper en minibærbar med Windows 7 Starter Edition må du simpelthen leve med bakgrunnsbildet som følger med. Det lar seg nemlig aldri endre.

Dermed blir det ingen bilder av bikkja, kona, ungene eller det fine bygget fra ferieturen. Microsoft mener brukere ikke skal få lov til dette på billigversjonen av Windows 7, melder Itwire.com.

Ingen personliggjøring

Windows 7 Starter Edition har også før skapt kontorvers ved å si at denne billigutgaven av operativsystemet bare vil kjøre tre programmer av gangen. Disse planene har de imidlertid lagt fra seg, men nå kommer altså andre taktikker for å bikke brukere over til mer kostbare versjoner til syne.

I stillhet fortalte nemlig Microsoft via en Windows Team-blogg at «personliggjørende funksjoner som å bytte bakgrunn, vindusfarger og lyder» ikke vil la seg gjøre. I tillegg vil Starter mangle et par andre ting, som Aero, domenestøtte for bedrifter og XP-modus.

Også leverandørnekt

Og ikke bare får ikke du lov, leverandører som installerer Windows som OEM forbys også å erstatte den medfølgende Microsoft-skapte velkomstskjermen, bakgrunnskjermen for pålogging og bakgrunnsbilde.

Det gjenstår fremdeles å se hva Microsoft vil velge ut som bakgrunnsskjerm som vil forfølge brukerne til evig tid, men i en syrlig kommentar spekulerer Itwire.com i om det kanskje vil stå «Hvis du betalte mer penger for Windows 7 Home, ville du sluppet denne beskjeden.»

Les om:

Enterprise