Ballmer forsvarer nettstrategien

Ballmer forsvarer nettstrategien

Pengene renner ut av nettsatsingen til Microsoft. I går måtte Microsoft-sjef Steve Ballmer forsvare de tunge investeringene i tjenester på internett under selskapets årlige analytikermøtet.

Det var egentlig Kevin Johnson, sjef for plattformer og tjenester i Microsoft, som skulle stått på scenen. Johnson er, eller var, sjef for online-satsingen til selskapet. Men han har skaffet seg en ny jobb som toppsjef i Juniper Networks – en overgang som ble offentliggjort på onsdag.

- Jeg ville være sikker på at personen som snakker om vår online-strategi faktisk er hos oss om tre uker, spøkte Balmer da han endret talerstolen før han fortsatte: - Vi ønsker Kevin lykke til med sine nye oppgaver i Juniper.

ohnson har vært sjef for Microsofts satsing på nettjenester som rapporterte et tap på hele 488 millioner dollar i fjerde kvartal – mer enn en dobling av fjorårets røde tall.

LES OGSÅ: Microsoft skranter online

Forvarstale

Steve Ballmer måtte forsvare tapene foran analytikerne. Microsoft-sjefen mener beløpet er ubetydelig i forhold til potensialet som ligger på internett for selskapet.

- Tapet utgjør bare fem prosent av våre totale inntekter, mens den økonomiske verdien på sikt vil utgjøre 40, 50 og kanskje til og med over 60 prosent av vår markedsverdi, argumenterte Ballmer.

Det er uklart hvor lenge Microsoft vil pumpe penger inn i forskjellige nettsatsninger.

- Hvor lenge skal vi fortsette? Jeg er ikke sikker. Men vi må fortsette investeringene på dette området til vi har fått et solid fotfeste, sa Ballmer.

Han kom også kort inn på samtalene mellom Microsoft og nettgiganten Yahoo, som for tiden er satt på vent. Men Ballmer sa at det per nå bare er Google og Microsoft som kan drive frem innovativ søketeknologi – søk er et område Ballmer mener for tiden mangler innovativ kraft.

Foruten søk og nettreklame mener Ballmer nettjenester er viktig for Microsoft forretningssystemer – og applikasjoner. Her handler det om å lage gode løsninger for support, distribusjon og asp-løsninger over nettet.

Enterprise