Ballmer søker lykken

Ballmer søker lykken

Når Steve Ballmer ankommer Oslo i morgen, er det med vissheten om at Microsoft er de eneste som kan gi Google konkurranse.

I morgen kommer Steve Ballmer til Oslo, hvor han blant annet skal et møte med statsminister Jens Stoltenberg for å snakke om en større satsing i Norge. Høyst sannsynlig dreier dette seg om økte investeringer i det norske søkemiljøet i og rundt Fast.

- Vi må gjøre fundamentale endringer i forretningsmodellen rundt søk. Vi kan ikke med makt komme oss inn på markedet, fremskritt gjør vi bare om vi redefinerer markedet, sa Steve Ballmer under et pressemøte i Silicon Valley i forrige uke.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper Fast

Det er velkjent at Steve Ballmer er misfornøyd med Microsofts posisjon i søkemarkedet, både når det gjelder bedriftsinterne søk og søk på internett. Det vil imidlertid ta tid før selskapet kommer i posisjonen de ønsker.

”Å redefinere markedet” vil ifølge Ballmer ta rundt fem års tid. Men Microsoft vil bruke mye penger for å få dette til.

Microsoft-toppsjefen har tidligere uttalt at han er forbredt på å tape fem til ti prosent av fortjenesten til selskapet i de nærmeste årene for å nå sine mål i søkemarkedet.

LES OGSÅ: Desperasjon i Microsoft

LES OGSÅ: Googles merkevare øker mest

Computerworld er til stede på pressekonferansen ved Statsministerens kontor i morgen klokken halv ti.

Les om:

Enterprise