Ballmers siste sjanse

Ballmers siste sjanse

Windows Vista er Djevelen. Windows 7 kan bli engelen som redder Microsoft.

Jeg kjenner en trønder som ikke lenger er så barsk som før. Barten er borte, karsken er fraværende og han drar usedvanlig tidlig hjem i festlig lag. Det eneste som hinter om at han er trønder, er dialekten. Man skulle tro det var alderen som hadde innhentet ham. Men det er ikke det som har skjedd. Han innrømmer det selv: Det er Vista som gjør ham sprø.

Microsoft-operativsystemet driver den stakkars trønderen til vanvidd. Han forteller nærmest daglig fortvilet om hvordan han må slå av maskinen med av- og på-bryteren om den ikke logger ham inn innen ti sekunder; ellers blir den stående og henge i timesvis.

Djevelen

Trønderen har til og med regnet ut at den ellers topp moderne HP-maskinen statistisk sett kun lar seg starte på hvert 15. forsøk. Og når den en sjelden gang starter, blir enhver operasjon som å sykle i motvind i en dyp myr med en konstant mamma-aktig skikkelse som prikker ham på ryggen og spør om han ikke burde stramme hjelmen litt mer, til tross for at han allerede er halvkvelt, og om han ikke burde sette på støttehjul.

Min trønderske kamerat ikke alene om sine refleksjoner og tanker om Vista som selve den digitale reinkarnasjonen av Djevelen. Min personlige erfaring med Vista gir tilsvarende tanker, og jeg kjenner en haug andre.

Selv halleluja-mannen Steve Ballmer, øversteprest i Microsoft, gikk i forrige uke overraskende ut på Gartner Symposium med en indirekte innrømmelse om at Vista ikke duger. "Det er ok å vente med å erstatte XP-systemer til Windows 7 kommer, og hoppe over Vista," sa den eller svært så skrytende sjefen. Han lovet bot og bedring av store dimensjoner i kommende versjonen, som for øvrig skal være basert på Vistas fundament.

Windows 7

Med Vista ute av pokerspillet må Microsoft gå ”all in” med Windows 7. Tilliten hos publikum er tynnslitt nå, og Windows 7 er avhengig av å levere varene. Dette er siste sjanse. Windows 7 er engelen som kan redde selskapet fra Djevel-stempelet. Hvis Windows 7 derimot viser seg å være Djevelens tvillingbror - bare i penere utgave - vil Microsoft definitivt tape kunder som flykter mot menighetene til Apple og Linux.

Begge begynner å bli farlige konkurrenter. Du trenger ikke lenger kunne kompilere kjerner for å kunne kjøre Linux.

Microsoft lagde en gang en katastrofe som het Windows ME. Grunnen til at Microsoft klarte å ri av stormen den gang, var at ME havnet mellom to helt ok systemer, Windows 2000 og XP.

Ikke tabbe

To flopper på rad, som vil bli utfallet dersom 7 viser seg å være håpløst, vil derimot sende selskapet inn i en krise. Jeg håper derimot 7-eren er knallbra. Rykter som svirrer, blant annet om «instant on»-funksjon, tyder på at det er mange bra og riktige tanker på gang.

Jeg håper inderlig selskapet rekker å realisere alle planene og visjonene sine for et kjapt og stabilt system. Det trengs skarp konkurranse for å holde hverandre skjerpet, uansett om du heter Windows, Mac OS eller Linux. Ingen av de tre gigantene har råd til at Microsoft tabber seg ut igjen.

Les om:

Enterprise