Baswares globale nettverk doblet

Baswares globale nettverk doblet

Nettverket har vokst fra 160 000 i 2010 til 320 000 virksomheter i år og er nå verdens største purchase-to-pay-nettverk.

Selskapet har opplevd en voldsom stigning i antallet aktive leverandører og innkjøpere i deres Open Network. Dette skyldes nye kunder sender større mengder dokumentasjon elektronisk.

Må støtte alle format

- Våre undersøkelser viser at efakturering er nøkkelen til effektivitet. Det sparer tid og penger for virksomheter og leverandører. Muligheten for å kunne sende fakturaer og andre kjøpsdokumenter elektronisk blir stadig viktigere, sier Bjørn Røsten, salgssjef i Basware Norge.

Han mener det er viktig at alle har tilgang til et åpent nettverk.

- Det krever riktignok at både innkjøpere og leverandører har tilgang til et åpent nettverk som støtter alle formater og er kompatibelt med virksomhetenes øvrige systemer. Basware Open Network har disse formkravene innebygget og er grunnen til at vi ser en økning i antall aktive innkjøpere og leverandører i nettverket, sier han i pressemeldingen.

Knytte bånd

I Basware Open Network får innkjøpere og leverandører tilgang til hverandre gjennom et felles grensesnitt. Tilgang gis enten direkte gjennom Basware eller gjennom én av deres nettverkspartnere for efakturering.

Veksten i det globale nettverket bekrefter behovet for et globalt nettverk mellom innkjøpere og leverandører, som kan hjepe dem med å bygge tettere handelsrelasjoner samt utnytte fordelene et åpent nettverk gir.

Fra 1.juli skal alle Statlige etater og helseforetak i Norge være i stand til å motta faktura elektronisk.

Les om:

Enterprise