Bedre søk i Safari

Bedre søk i Safari

InquisitorX gir deg søkeforslag rett i søkefeltet i nettleseren.

Søker du direkte fra nettsiden til Google eller Yahoo!, har du sikkert lagt merke til at du får forslag til søkeresultater. Nå kan du få tilsvarende funksjon rett i søkefeltet i Safari eller Firefox.

LES OGSÅ: Med Google under vann

Google gjør det, Yahoo! gjør, og også nettbutikker som for eksempel Amazon. Den største fordelen med et slikt predikativt input-system er kanskje muligheten til å luke ut stavefeil, eller eventuelt muligheten til å endre søkekriterier før søket faktisk er gjennomført, slik at man får flere treff.

Garantert treff

Og ikke minst er man faktisk garantert treff dersom man velger et av forslagene som søkemotoren foreslår. Ikke dumt, med andre ord. Spesielt om du ikke har tatt bryet med å laste ned beta-versjonen av Safari v4, som har dette innebygd.

InquisitorX er en søke-plugin for Safari eller Firefox som gjør at du vil få opp søkeforslag fra den valgte søkemotoren rett i søkefeltet i nettleseren. InquisitorX husker også ditt søkeresultat og gir deg en historikk som viser tilgangs-hyppigheten.

Alternative søkemotorer

Du vil selvfølgelig få forslag til søk, og ikke minst kan du direkte i brukergrensesnittet velge konkrete alternative søkemotorer, som for eksempel Flickr, Wikipedia eller Amazon. Og du kan selvfølgelig angi egne søkemotor-preferanser.

LES OGSÅ: Google Picasa for Mac i beta

I utgangspunktet er InquisitorX satt til å søke mot Yahoo!, og forhåndsvisningen fungerer også best mot Yahoo!. Men det er ingen ting i veien for å sette Google som standard-motor dersom det er ønskelig. Kanskje dette er et godt tidspunkt å tenke gjennom hvilken søkemotor man faktisk bruker, og eventuelt vurdere å bytte?

Systemkrav er OS X 10.4 eller senere. InquisitorX er gratis, og kan lastes ned her . Demo-video nedenfor.

Les om:

Enterprise