Bedrifter velger Apple

Bedrifter velger Apple

Når mobile platformer skal integreres i arbeidsdagen er det Apple man vil ha.

Apples Ios dominerer i bedrifters bruk av mobile nettplattformer, viser nye tall fra Good Technology. Tilsammen er det dobblet så mange som bruker Apples operativsystem som Android, Windows Mobile og Webos kombinert.

- Enheter som baserer seg på Apples Ios-plattform vil fortsette å dominere nye aktiveringer i Goods virksomhetsregnskap, drevet av lanseringen av Iphone 4 sent i juni og den jevne økningen av Ipadkjøp, hevder rapporten.

Ifølge Good Technology er det Iphone 4 som dominerer listen over mobile enheter tatt i bruk i bedriftssammenheng. Apples Ios tar også andre- og tredjeplassen på topp fem-listen, med henholdsvis Iphone 3GS og Ipad. Droid X ender som den fjerde mest populære maskinen, mens Windows' smarttelefon HTC Cedar opptar femteplassen.

Pustes i nakken

I Good Technologys rapport kommer det likevel frem at Appel vil kunne slite med å opprettholde sine gode tall. Konkurrentene får nemlig sakte men sikkert bedre fotfeste i markedet for smarttelefoner og lesebrett, og kan snart begynne å puste Apple i nakken.

- Når et økende antall Androidenheter, både smarttelefoner og lesebrett, blir tilgjengelige på markedet regner vi med at bruken av Androidprodukter vil øke tilsvarende, hevder rapporten blant annet.

Men det er ikke bare fra populære Android at Apple vil møte konkurranse i tiden fremover. Microsoft lanserte i går den nye Windows Phone 7-plattformen, og HP har offentliggjort at de vil lansere en rekke nye smarttelefoner basert på Webos tidlig neste år. Siden mange bedrifter allerede benytter Microsofts systemer vil Windows Phone 7 være lett å integrere i arbeidshverdagen, mens HPs fot innenfor bedriftsmarkedet kan gi selskapet en fordel mot Apple og Android.

Blackberry utelatt

Tallene fra rapporten må likevel leses med et visst forbehold, inrømmer Good Technology selv. De har nemlig ikke hatt mulighet til å regne med Blackberrys RIM-plattform, som er en av de største aktørene for mobile kommunikasjonsplattformer i bedriftsmarkedet, og den ledende totale smarttelefonplattformen i USA.

Dermed vil det være naturlig å anta at Apple faktisk havner på en god andreplass totalt, heller enn på den suverene førsteplassen rapporten presenterer.

Enterprise