Begraver stridsøksen

Begraver stridsøksen

Det anstrengte forholdet mellom EMC og Dell kan være på bedringens vei.

EMCs konsernsjef Joe Tucci fortalte nylig at hans eget selskap og Dell jobber med å bedre det kjølige forholdet mellom de tidligere forretningspartnerne.

Konflikten mellom de to selskapene oppstod da Dell i august uten hell forsøkte å kjøpe opp EMCs konkurrent 3Par for 6,71 milliarder kroner. 3Par endte til slutt med å bli kjøpt opp av Hewlett-Packard, men EMCs Joe Tucci ble likevel vonbroten av forretningspartnerens flørt med konkurrenten.

- Dell la seg etter 3Par, og det kjølte naturlig nok ned ting, har Tucci uttalt via channelinsider.com.

Meningsfullt og varig

Forholdet mellom EMC og Dell har også vært nedadgående over en lengre periode, siden andelen overskudd EMC har mottatt fra partneren har vært synkende de siste årene. Men nå ønsker altså EMC å begrave stridsøksen.

- Vi er igjen i dialog for å se om vi kan gjøre noe mer meningsfullt og varig, sier Tucci.

- Begge selskaper ønsker dette, men nøkkelen er altså at det må være noe meningsfullt og at det må være noe varig for at jeg skal kunne si vi er tilbake på skinnene.

Dells talsperson David Frink har i en uttalelse sagt at EMC er en av selskapets viktigste partnere.

- EMC er en strategisk partner, og spiler en viktig rolle i porteføljen vår, sir han.

Viktig partner

I et marked med stadig færre og mektigere aktører vil det også være gunstig for de to selskapene å fortsette samarbeidet.

EMC har også mye å tape på videre uvennskap. I 2008 kom 11,5 prosent av selskapets overskudd på 87 milliarder kroner fra Dell, og selv om tallene fra i fjor var på under ti prosent er likevel Dell en verdifull partner.

Les om:

Enterprise