Bekreftet: Windows 8 kommer i 2012

Bekreftet: Windows 8 kommer i 2012

Microsoft-sjef Steve Ballmer lover masse nyheter i neste Windows.

Microsofts neste Windows-versjon, som foreløpig kalles Windows 8, vil gjøre sin debut i 2012, ifølge selskapets administrerende direktør Steve Ballmer.

Det var under et foredrag for programvaeutviklere i Tokyo han kom med kunngjøringen, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

La ut

Analytikere og øvrige folk på sidelinjen har lenge mistenkt 2012 for å være 8-året, men dette er første gang selskapet offisielt går ut og bekrefter det hele.

- Når vi ser fremover mot neste generasjons Windows-systemer, som kommer neste år, kommer det en hel haug nye ting, var Ballmers konkrete ord ifølge talemanuset.

Han la også til:

- Etterhvert som vi beveger oss gjennom året kan du forvente å høre mye om Windows 8. Windows 8 «slate», nettbrett, pc-er, en rekke forskjellige formfaktorer.

Arm

Windows 7 kom ut i juli 2009 og vil altså i 2012 være tre år eldre enn sin kommende lillebror. Microsoft forventer å selge 350 millioner Windows 7-lisenser i år. Selskapet har hatt tradisjon for å skape nye versjoner for å skape nye inntekter.

Det forventes at Windows 8 har oppdatert brukersnitt og støtte for Arm-rposessorer, for at Microsoft skal kunne ha en sjanse i nettbrettmarkedet som er i vekst.

Det forventes også at flere detaljer om operativsystemet røpes på konferansen All things Digital i California neste uke, der Windows-direktør Steven Sinofsky er satt opp på et foredrag.

Les om:

Enterprise