Belgisk dokumentfanger satser stort

Belgisk dokumentfanger satser stort

Har allerede Statoil og en rekke advokatfirmaer på kundelisten.

Fra 1. januar 2010 skifter Morningstar navn til IRIS. Oppkjøpet skjedde i 2007, men først nå velger IRIS å stå frem som et samlet selskap. I Norge etablerte IRIS seg i 2008 og har opparbeidet seg kunder som Det norske Veritas og Statoil.

IRIS, Image Recognition Integrated Systems, er et europeisk selskap startet i 1987 med hovedkvarter i Louvain-la-Neuve, rett syd for Brussel. Omsetningen i 2008 var på 109 millioner Euro, en vekst på 13,6 prosent fra året før.

IRIS fremstår både som et produkt og kompetansefirma på dokumenthåndtering. En divisjon sørger for å sette sammen løsninger for kunder, en annen utvikler produkter, som datafangst og enkel innholdsadministrasjon (Doccenter).

Allianser

Målet er å være et uavhengig kompetansefirma på innholdsadministrasjon på grunn av allianser med mange av de store leverandørene av produkter, og sin erfaring med å lage løsninger for kunder. I den forbindelse har IRIS utviklet tilleggsprodukter, eksempelvis til innholdsleverandøren Opentext.

- Kunder skaffer seg store systemer for ”Document Management”, men bruker typisk bare 15 prosent av funksjonaliteten. Vi kan levere Doccenter som er enkelt og prisgunstig, hevder Maarten Mulder, sjef for forretningsutvikling for IRIS i det nordiske markedet.

Erfaring med EMCs Documentum, IBMs Filenet, Microsofts Sharepoint og Opentext har fått store virksomheter i Europa interessert ved vurdering av bedre innholdsadministrasjon. Håpet er at det også vil gjelde i Norge, men da må IRIS få flere lokalt ansatte.

Dette kommer i tillegg til den juridiske dokumentkompetansen basert på Autonomy, Workshare og Lexisnexis.

Totalkompetanse

Det er den totale kompetansen som gjør IRIS til en mulig partner. Selv startet det belgiske firmaet med datafangst. 50 millioner brukere benytter teknologi fra IRIS hver dag i forbindelse med innskanning av dokumenter.

- På grunn av vår erfaring på dokumenthåndtering har det japanske industrikonsernet Canon kjøpt seg inn i selskapet og eier 17 prosent, fremhever Maarten Mulder.

IRIS vil legge sitt nordiske hovedkvarter til Oslo. Les videre på neste side!

Les om:

Enterprise