Beste på ti år fra Oracle

Beste på ti år fra Oracle

Oracle-resultatet økte med 35 prosent.

Oracle la torsdag kveld, norsk tid, fram regnskapstall for siste kvartal, som er det andre i Oracles avvikende finansår 2008. Det er oppløftende tall for databasegiganten.

Omsetningen økte med 28 prosent til 5,3 milliarder, mens resultatet økte med 35 prosent til 1,3 milliarder dollar. Salget av applikasjoner økte med hele 63 prosent, og omsetningen av database og mellomvare økte med 28 prosent.

Vekstmessig er dette det beste resultatet fra Oracle på ti år, ifølge en pressemelding. Veksten er sterk på tvers av alle produktkategorier og geografier, opplyser Oracle.

Som vanlig er ikke Oracle fremmed for å sende noen ertende kommentarer til sine konkurrenter:

- I andre kvartal økte Oracle salget av nye programvarelisenser med 63 prosent sammenlignet med SAPs økning på 15 prosent i deres siste kvartal, sa Oracle-president Charles Philips.

- Database- og mellomvaresalget økte med 28 prosent i andre kvartal. Vi fortsetter å ta markedsandeler fra IBM i begge produktkategoriene, sa CEO i Oracle, Larry Ellison.

Etter hva Computerworld forstår, går det bra oså i Norge, men Oracle tilhører de amerikanske selskapene som fortsatt ikke oppgir egne regnskapstall for sine regioner.

- Vi kan ikke kommentere på tall for Norge, sier markedsdirektør Harald Løvvik til Computerworld.

Les om:

Enterprise