Betaler Apple en milliard i året

Betaler Apple en milliard i året

Ifølge et analyseselskap betaler Google store summer til Apple for søk utført på IOS-enheter.

Analyseselskapet Morgan Stanley hevder i en rapport at Google betaler Apple ca. én milliard dollar hvert år for å være standard-søketjenesten på alle IOS-enheter. Det skriver Business Insider.

Tidligere har analytikere spekulert i at Apple og Google har en avtale om inntektsdeling seg i mellom for de søkene som blir utført på IOS-enheter. Ifølge Scott Devitt fra Morgan Stanley er dette usannsynlig siden det ville bli for komplisert å regne ut de to selskapenes inntekter.

I stedet mener han at Google betaler en fast avgift på 3,30 dollar for hver solgte IOS-enhet, noe som utgjør rundt én milliard dollar per år.

Andre analytikere har kommet frem til omtrent samme beløp. I mars i fjor, hevdet analyseselskapet Macquarie at Apple tjener ca. én milliard dollar per år ved å bruke Google på sine IOS-enheter.

Apple er ikke det eneste selskapet som sies å tjene godt på Google. I slutten av 2011 skrev Allthingsd at Mozilla hadde sikret seg en avtale med Google for å betale 300 millioner dollar i året for søk som er utført i Firefox.

Les om:

Enterprise