Betaler kunde for å vrake Notes

Betaler kunde for å vrake Notes

Et amerikansk universitet får 250.000 dollar fra Microsoft for å ta i bruk Office 365.

University of Nebraska dumper Lotus Notes til fordel for Microsofts Office 365.

For gjennomføre leverandørskiftet har universitetet mottatt 250.000 dollar (rundt 1,3 millioner kroner) fra Microsoft, skriver vår amerikanske søsterpublikasjon Network World.

- Microsoft gir 250.000 dollar som et forretningsmessig insentiv for å hjelpe oss med å migrere fra Lotus Notes til Office 365, skrev universitetet på sine nettsider som en forklaring på hvorfor de nå flytter fakulteter og ansatte til nettskyen.

- Ingen kommentar

Pengene skal brukes til å betale for konsulenter og lisenser. Noe skal også brukes til å betale for support-avtaler med Microsoft.

Microsoft i USA ønsker ikke å si noe utover "Vi kommenterer ikke avtaler med individuelle kunder".

Det er også svaret informasjonsdirektør Christine Korme i Microsoft Norge viser til, på spørsmål fra Computerworld om dette er en praksis som også har vært brukt i Norge.

- Microsoft oppgir aldri betingelser for individuelle avtaler med kunder, men vi støtter flere tiltak som skal hjelpe våre kunder å tilpasse og rulle ut våre løsninger, er det noe kryptiske svaret fra Korme.

Produktsjefen for Office 365 i Sverige, Niklas Danell, løfter noe mer på sløret.

- Det er ingen uttalt strategi, men jeg synes det er greit å støtte store Notes-kunder med rabatter på en del av konsulenttjenestene, sier han til vår søsterpublikasjon Computer Sweden.

Holdes ofte hemmelig

- Jeg vet ikke hvor vanlig dette er, men det skjer i alle fall, skriver lisensanalytiker Paul DeGroot ved Pica Communications i en epost til Network World.

DeGroot skriver videre at det i dette tilfellet ser ut som om det kom til et valg mellom Microsoft og Google, dermed betalte Microsoft for å få til en avtale.

Analytikeren sier videre at slike avtaler sjelden gjøres offentlige av Microsoft. Og det er med god grunn, mener han:

- Kunder kan få ideen om at hvis de seriøst vurderer Google – vil Microsoft komme med et tilbud for å gjøre avtalen mer attraktiv.

LES OGSÅ: Office 365 klar for Norge

Kutter kostnader

Dagens system koster Universitetet i Nebraska rundt en million dollar i året (5,35 millioner norske kroner), et tall som inkluderer både lisenser og interne ressurser som maskinvare og ansatte. Men ifølge universitetet vil de årlige kostnadene bli kuttet til det halve med Office 365.

- Det er en engangskostnad i forbindelse med migreringen fra Lotus Notes til et nytt system, omskriving av noen applikasjoner og opplæring, men på lang sikt vil dette bety en betydelige besparelse, heter det på universitetets nettsider.

Nebraska vil begynne migrasjonen til høsten, og skal være ferdige innen sommeren 2012.

LES OGSÅ: - Google Apps får 3.000 nye kunder hver dag

Les om:

Enterprise