Betaler ut seks kroner per aksje

Betaler ut seks kroner per aksje

Onsdag morgen presenterte Telenor resultatene fra fjerde kvartal 2012. Tallene er såpass gode at selskapet øker utbyttet med tjue prosent.

- 2012 har vært et begivenhetsrikt år for Telenor, hvor vi har nådd viktige milepæler, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas onsdag.

Omsetningen for fjerde kvartal 2012 endte på 25,99 milliarder kroner, noe som lå litt over fjorårets omsetning på 25,43 milliarder. Resultatet endte på 3,62 milliarder kroner, mens det i 2011 havnet på 3,29 milliarder.

Ifølge rapporten gjør Telenor det jevnt litt bedre eller like bra som tidligere.

Dansk nedtur

Driften i Danmark bidrar riktignok negativt, her har Telenor foretatt en nedskrivning av verdiene på 3,9 millioner kroner.

Asia fortsetter å være det området med størst vekst for Telenor.

- De asiatiske virksomhetene viser nok et år med høye marginer, sier Baksaas.

Konserndirektør Richard Olav Aa sier etterspørselen etter data og smarttelefoner har eksplodert både i Thailand og i Malaysia.

- Vi har sett en sterk økning i etterspørselen etter datatjenester i løpet av året. Lanseringen av 4G-tjenester i Norge og 3G-lisens i Thailand setter oss i stand til å levere enda bedre mobiltjenester til kundene våre. Med kjøpet av nye lisenser i India har vi sikret vår fremtidige tilstedeværelse i dette vekstmarkedet. Telenors posisjon i Vimpelcom har blitt gjenopprettet, og vi vil fortsette å støtte og bidra til selskapets utvikling, sier Baksaas.

Styret har foreslått et utbytte på 6 kroner per aksje for 2012, en økning på 20 prosent sammenlignet med året før.

- Med vår solide posisjon og sterke fremdrift er jeg trygg på at Telenor-konsernet vil fortsette å skape verdi for våre eiere og kunder, sier Baksaas.

Les om:

Enterprise