- Bill Gates var streng

- Bill Gates var streng

Steve Ballmer er stolt av å ha laget Windows 7 helt uten Bill Gates.

Windows 7 er Microsofts første operativsystem som er laget uten at Bill Gates har sett over utviklernes skuldre.

Under McGraw-Hill 2009 Media Summit i New York, tok administrerende direktør Steve Ballmer bladet fra munnen og snakket ut om hvordan det har vært å miste Gates.

- Mange trer nå frem og vokser på nye måter, forteller Ballmer, som mener han selv også har vokst siden Gates forlot skuta for å drive med veldedighet sammen med kona.

Mye av veksten har kommet gjennom arbeidet med Windows 7, som Ballmer heller ikke nå vil si når de skal lansere.

"The Bill"

- Det er et kjempebra stykke arbeid, sier han.

- Det er et stykke arbeid som ble drevet frem av et lag. Uavhengig fra Bill og hans lederskap. Og jeg tror at alle føler seg fornøyd med det. Vi klarte å fullføre det. Det kommer til å bli svære greier.

Dette med Bill sitt lederskap, er noe Ballmer kunne avsløre at ikke alltid var helt uproblematisk. Han hintet om at Ballmer og resten av gjengen hadde sine begrensninger så lenge Gates gikk i gangene.

- Han var grunnleggeren. Jeg var kanskje administrerende direktør, men han var "the Bill". Det var ikke noe spørsmål når Bill syntes noe burde bli gjort. Han ga ikke så mye ordre, men om han syntes noe burde bli gjort, så visste du at livet ble intenst om du ikke var enig. La meg si det sånn, smiler Ballmer.

"Topp å hatt tilbake"

Nå er det nye tider. Ballmer tar nå de teknologiske avgjørelsene sammen med to kollegaer: Ray Ozzie og Craig Mundie. Dette er visstnok veldig annerledes i forhold til slik ting fungerte før.

- Men vi savner Bill, understreker Ballmer.

- Om den gjennomsnittlige teknologen her fikk bestemme, ville de som sagt "Det hadde vært topp å fått Bill tilbake".

Forøvrig snakket om Ballmer også litt om Sun og IBM. Om de to blir ett selskap, ser Ballmer for seg at det blir positivt for Microsoft, ettersom det ifølge han vil ta fokuset vekk fra IBMs kjernevirksomhet.

Les om:

Enterprise