Bing-forbedringer lanseres i dag

Bing-forbedringer lanseres i dag

Drahjelp fra Wolfram Alpha gir Bing beregnings-funksjonalitet.

Nå kommer forbedringer i Bing-søkemotoren fra Microsoft. Blant annet skal motoren få hjelp fra Wolfram Alpha, skriver programsjef Tracey Yao og produktsjef hos Microsoft Pedro Silva i en bloggpost.

Wolfram Alpha er en søkemotor som gir «beregnbar kunnskap». Med andre ord kan du søke frem komplisert informasjon som Alpha Wolfram kan beregne for deg.

Mange muligheter

Av kompliserte ting, kan brukere for eksempel skrive inn kompliserte mattestykker og få frem svar. Så skulle du finne på å skrive inn «x+2(3-5)*67+654-34/(12*45)=88», vil Wolphram Alpha gi deg resultatet (cirka «- 297.937»), alternative og enklere måter å skrive regnestykket på, samt tegne opp en graf for deg.

Men for de som ikke er matematisk innvidde, kan motoren også være nyttig. Du kan for eksempel finne ut hva som har mest vitaminer av appelsin og kiwi.

Søker du på mat, for eksempel hamburger, vil Bing etter Wolfram-integrasjonen gi deg svar på hvor mye fett, proteiner, kalorier og vitaminer maten innholder.

Og om du lurer på om det er for sent å ringe din venn i Beijing, kan du søke på det, og få Wolfram til å si hva klokka er der borte sammen med annen informasjon om Beijing.

Flere forbedringer

- Hva vi ser med Microsoft og Bing nå er det første skrittet mot å ta beregnbar kunnskap og legge det inn i en applikasjon, i dette tilfellet en søkemotor, sier Wolfram Alphas skaper, Stephen Wolfram, i et videointervju hos Microsoft .

Naturligvis kan brukere også søke frem informasjonen direkte hos Wolfram Alpha. Ifølge Microsoft kommer endringene i søkemotoren allerede på plass i løpet av dagen, men det er ikke sikkert alle brukerne opplever endringen samtidig. I Norge ser det i skrivende stund ut til at endringene foreløpig ikke er på plass.

Det er også andre forbedringer i Bing. De kan du lese om her.

Les om:

Enterprise