Bing slår Yahoo i søkekampen

Bing slår Yahoo i søkekampen

Microsofts søkemotor seiler opp som nummer to bak Google.

Det skulle ikke mye tid til, faktisk under en uke, før Microsofts Bing forbigikk Yahoo og ble verdens andre mest brukte søkemotor i USA og verden for øvrig.

Satcounter Global Stats, som analyserer nettrafikk, viser også at Bing stakk av med en smule eller to av konkurrenten Google. Etter statistikk fra tirsdag forrige uke har Google 71,47 av søkemarkedet i USA, mens Bing knabbet til seg 16,28 prosent. Yahoo ligger nå på tredjeplass med 10,22 prosent, melder Computerworld USA.

I verdensmarkedet er tallene en del lavere, Bing kapret 5,62 prosent av markedet, mot Yahoos 5,13 prosent. Google regjerer fremdeles med sine 87,62 prosent.

- Det gjenstår å se om Bing faller bort etter all startshysteriet, men ved første blikk ser det ut som Microsoft har funnet en vinneroppskrift, sier Aodhan Cullen, administrerende direktør i Statcounter.

- Steve Ballmer har blitt sitert på at han ønsker at Mcirosoft skal bli nest størst på søk innen fem år. Etter sammenbruddet i forhandlingen om å kjøpe Yahoo for 40 milliarder dollar, ser det ut til at de nettopp har klart det med Bing, bare mye tidligere og billigere enn forventet.

Bing ble lansert av Microsoft 28. mai, og her til lands var den klar til bruk allerede 1. juni, et par dager før skjemaet. I Europa er det snakk om en beta-versjon med begrenset funksjonalitet, ifølge selskapet selv.

Enterprise