Blander Linux med Windows

Blander Linux med Windows

Red Hat og Novell kommer med nye Linux-oppdateringer. Novell satser tungt på Windows-integrasjon.

To store innen Linux, Novell og Red Hat, kunngjorde torsdag detaljer rundt nye oppdateringer for sine operativsystemer. Virtualisering er for begge selskaper den viktigste trenden.

Red Hat kommer med Enterprise Linux 5.2 (RHEL 5.2).

- Vanligvis gjør vi ikke så mye ut av en mellomversjon, men denne gangen mener vi den er viktig nok å slå på stortromma, skriver selskapet i bloggen.

Ifølge selskapet selv er det på virtualisering de fleste endringer og forbedringer er gjort. Red Hat har hittil bare kunne virtualisere opp til 64 prosessorer og 512 GB minne.

- Vi har fjernet en god del hindringer. Vi støtter flere typer prosessorer og NUMA-baserte arkitekturer, sier Daniel Kiek til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Desktop-versjonen av Red Hat får en rekke nye applikasjoner, som Thunderbird 2, Openoffice.org 2.3.0 og Firefox 3. I tillegg vil det være støtte for IPv6 og IPSec, nye drivere og maskinvarestøtte for x86/x86-64, Itanium, IBM Power og IBM System z.

Windows

Den nye Novell-versjonen viser at selskapets samarbeid med Microsoft er i ferd med å få gjennomslag også på programvarenivå. Novell kommer med Service Pack 2 som gir Xen 3.2-støtte serverplattformen, og tilbyr støtte til fullstendig virtualiserte Windows Server 2008- og 2003-plattformer. Novell støtter nå også sanntidsflytting av Windows-applikasjoner til andre fysiske systemer.

Ny i SuSE Linux Enterprise er Subscription Management-verktøyet (SMT). Dette 'package proxy'-system er en del av Novell Customer Center og hjelper til når oppdateringer skal distribueres.

Ellers kommer Novell med en forbedret versjon av YaST, Heartbeat2 og OCFS2, og støtte for IPv6. det er utvidet støtte for lokale NTFS-filer for en bedre interoperabilitet med Windows og Office, og bedre integrasjon med Active Directory og OpenOffice.org 2.4 Novell Edition.

Enterprise