Blandet suksess for offshoring

Blandet suksess for offshoring

Hele 60 prosent av selskapene som benytter seg av offshoring oppnår ikke målene de har satt seg, men de flinkeste kan spare mye penger, ifølge en ny undersøkelse.

Det er A.T. Kearney som har funnet ut at seks av ti selskaper som velger å sette operasjonene sine til lavkostland er misfornøyde med resultatet fordi forventingene ikke blir møtt. Over en tredjedel klarer heller ikke å nå sine mål om kostnadskutt.

Studien, som er gjort blant multinasjonale selskaper, avslørte også at bedriftene får langt bedre resultater hvis de fokuserer på generell ytelse fremfor kostnader. De som gjorde det sparte over tre ganger så mye penger som de som offshorer kun for å spare penger.

LES OGSÅ: Norsk it i Indias klør

Gruppen av bedrifter som gjorde det best, sparte inn 64 prosent. Fokuserer man på bedre ytelsen i alle ledd vil kostnadskuttene komme av seg selv, ifølge Arjun Sethi som ledet studien.

Undersøkelsen ”Execution is everything & the keys to offshore success” er blant de første kvantitative studiene som ser på hvorfor noen selskaper oppnår en fantastisk suksess med offshoring mens andre igjen ikke helt får det til. A.T.Kearney så på hvordan 42 selskaper foretok omleggingen, skriver Computerworld Australia.

De fant en enorm vasiasjon i hvor vellykket disse operasjonene har vært, der noen selskaper klarte å kutte kostnader med 75 prosent mens andre ikke oppnådde noe.

Les om:

Enterprise