Ble dømt til Windows

Ble dømt til Windows

En amerikansk fildeler godtar fengelsstraff, husarrest og fotlenke. Men han nekter å bytte operativsystem.

Den amerikanske fildeleren Scott McCausland, kjent under brukernavnet sk0t, ble dømt til fem måneders fengsel i september i fjor for å ha lekket ”Star Wars: Episode III” til internett før kinoversjonen hadde premiere.

Etter at fengselsstraffen var sonet ferdig 17. juli i år, skulle McCausland ta fatt på fem måneders husarrest med fotlenke, med portforbud mellom 21.00 og 08.30. I tillegg skulle myndighetene overvåke McCauslands internettforbindelse, men denne programvaren støtter kun Microsofts Windows. Det var dråpen som fikk begeret til å flyte over for fildeleren.

- Dette er enda en måte de påtvinger meg sin vilje på og det godtar jeg ikke. Sammen med min advokat vil jeg kjempe mot dette overgrepet, sier McCausland til Torrentfreak.com.

Vil ha Ubuntu

Den tidligere administratoren av EliteTorrent er svoren Ubuntu-bruker, og nekter å bytte operativsystem til Windows for å komme seg på nett. Alternativet er ikke å komme seg på internett i det hele tatt de neste fem månedene.

- Jeg må restrukturere hele livet mitt nå, de tvinger en arbeidsløs mann til å kjøpe proprietær programvare. Hvorfor skal jeg tilpasse meg deres programvare – det er myndighetene som bør tilpasse sin programvare til mitt operativsystem, mener McCausland.

Enterprise