- Bruk penger på it nå!

- Bruk penger på it nå!

Finanskrisen er her. Nettopp derfor må bedrifter investere i it, mener en Gartner-analytiker.

"Krisen er over oss - bruk flere penger på it".

Dette skriver Gartner-analytiker Henrik Zandenberg i danske Computerworld. Zandenberg advarer mot sparerefleksen i de fleste bedrifter.

- Når det er krisen, skal beltene strammes. Vi må innstille oss å bruke mindre. Budsjettene kuttes, og virksomheter setter i gang store effektiviseringsprosesser, skriver han.

Dette er ifølge analytikeren en feil måte å tenke på. Det er dumt å spare i disse tidene. Kloke bedrifter skruer opp sine it-budsjetter akkurat nå.

Ikke kutt!

- I stedet for å falle for en automatisk reaksjon og kutte it-budsjettene med 10 prosent, bør it-sjefen øke budsjettet med 25 prosent, skriver Zandenberg.

Det er i krisetider man kan hente gevinsten, mener Gartner-analytikeren. I krisetider kan man ikke følge strømmen.

- I krisetider må man skape sin egen suksess ved å være smartere, hurtigere og mer kreativ enn konkurrentene, skriver han.

Late selskaper

Selskaper har blitt vant til organisk vekst i en periode det bare har gått oppover. Nå må man jobbe for å levere bedre tjenester for mindre penger. Det er nettopp it som hjelper til å få det til.

- Er det ikke it som har stått for noen av de mest grunnleggende endringer i forretningsverdenen de siste 30 årene? spør han.

Zandenberg råder bedrifter til å investere i teknologi som gir rask uttelling, ikke nødvendigvis i tunge SOA-prosjekter til flere hundre millioner kroner.

- Lag en plan for moderniseringen av virksomheten og bygg den opp på en måte at det er innen rekkevidden, både på kort sikt, og over en lengre periode.

Les hele kronikken til Zandenberg her.

Enterprise