Budsjett på iPhone

Budsjett på iPhone

SpareBank 1 har lansert privatbudsjett for iPhone-brukere.

Gratisprogrammet gjør det enkelt å sette opp sette opp et privatbudsjett. På under ett minutt skal du være i stand til å sette opp et budsjettforslag.

Sju av ti nordmenn setter ikke opp budsjett. Mange mener de ikke trenger budsjett mens andre oppgir at de synes det er for krevende å følge. Dessuten er det for vanskelig og tar for lang tid å lage et budsjett, viser resultatene fra den siste Forbrukerundersøkelsen fra SpareBank 1.

- De aller fleste har behov eller nytte av et verktøy som gir oversikt over inntekter og utgifter. Dessverre har mange av privatbudsjettene vært vanskelige å fylle ut og tidkrevende å ta i bruk, sier forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen.

Enkelt i bruk

Over to enkle sider legger brukeren inn sine nøkkeltall for privatøkonomien. Når man først har tastet inn hovedtallene for husholdningens sammensetning (antall voksne, barn, alder på barna og så videre) samt inntekt, boliglån, husleie, forsikringsutgifter og planlagt sparing, lager programmet forslag på de øvrige utgiftspostene, som man kan akseptere eller justere etter behov.

Til slutt sitter man igjen med en samlet oversikt over inntekter og utgifter, samt en grafisk fremstilling av hvordan hovedutgiftene fordeler seg.

Når man er ferdig, kan man sende budsjettforslaget videre via e-post – fortrinnsvis til seg selv, antar vi.

Privatbudsjettet er utarbeidet i samarbeid med GoMobile og er basert på data fra SIFO. Det kan lastes ned gratis til iPhone eller iPod Touch fra iTunes App Store, klikk her .

Les om:

Enterprise