Cap kutter SAP-avdelingen

Cap kutter SAP-avdelingen

Sap-kompetanse er dyrt, nå kaster Capgemini Norge inn håndkledet.

- Vi legger ned Sap-avdelingen, sier administrerende direktør Ola Furu i Capgemini.

For to år siden var det 50 konsulenter som jobbet med den tyske erp-leverandøren, men siden den gangen har antallet falt. Og på nyåret tok konsulentselskapet beslutningen om å gi opp Sap-kompetanse lokalt i Norge.

- Vi har sett at ordretilgangen gradvis har vært sviktende. Det er mindre nysalg av Sap-produkter, i alle fall i det som er vårt hovedfokus - store selskapet, sier Furu.

Pakkeløsninger?

Nå er det 18 til 20 Sap-konsulenter igjen, noen er på vei ut døra og resten flyttes til andre områder.

- Beslutningen er forholdsvis udramatisk. Når de store prosjektene uteble og det ble mindre fart i markedet, ble det for dyrt å beholde en såpass dyr kompetanse på gress. Skal man jobbe med Sap må man satse for fullt og gå ut å selge med Sap stemplet i pannen, sier han.

- Hva skyldes den sviktende etterspørselen?

- På meg virker det som kanskje pakkeløsningene tar mer over, i tillegg til at erp-bølgen er nede i en dal. Kanskje det også er slik kundene finner raskere og rimeligere løsninger med andre produkter, sier Furu.

Han fremhever at det er kun den norske delen av selskapet som har tatt denne beslutningen og at Capgemini i Norge vil kunne benytte seg av Sap-kompetanse i andre europeiske land og India.

Benytter anledningen

Medisingrossisten Norsk Medisinaldepot (NMD), som også har apotek-kjedene Vitus apotek og Ditt apotek, er i gang med et større Sap-prosjekt.

- Vi har kjørt et forprosjekt og er i gang med prosessen. Men det er fortsatt for tidlig å si så mye om prosjektene. Det er en del avklaringer som må gjøres, sier it-direktør Stig Heyerdahli NMD.

Heyerdahl har imidlertid rekruttert Sap-kompetanse til selskapet. En prosess han trodde skulle bli vanskeligere enn den ble.

- Vi er svært fornøyd med folkene vi har ansatt, og vi fikk mange interesserte. Det tydelige at markedet har endret seg og at det har blitt lettere å rekruttere Sap-kompetanse, sier Heyerdahl.

Sverre Hurum, som er administrerende direktør konsulentselskapet Bouvet som er et av de største Sap-miljøene i Norge, sier de holder stand, men at markedet har blitt tøffere.

- Vi klarer oss bra, og har til og med benyttet anledningen å rekruttere, men alle lider vel litt, sier Hurum.

Konsulentsjefen i Sap, Klaus Langenberg, kjenner seg ikke igjen i mangelfull etterspørsel. Les mer på neste side!

Les om:

Enterprise