Capgemini ansetter Telenor-direktør

Capgemini ansetter Telenor-direktør

Roar Wiik Andreassen skal lede halvparten av konsulentene i selskapet.

Roar Wiik Andreassen er utnevnt til direktør for privat sektor i Capgemini. Han kommer fra stillingen som ansvarlig for strategi og forretningsutvikling i DTAC, Telenors mobilselskap i Thailand.

Det er omstrukturering og ledere som har sluttet som har medført denne ansettelsen. Tidligere var Capgemini organisert i henhold til tjenestetilbudet. Nå er det en offentlig, privat sektor og Capgemini Consulting.

Det er omtrent 80 rådgivningskonsulenter i Capgemini Consulting, 200 i offentlig sektor og 300 i Andreassens avdeling for privat sektor. Andreassen vil derfor lede over halvparten av konsulentene i Capgemini.

Styrke

- Roars erfaring fra it og telekom-bransjen på både teknisk og strategisk nivå vil styrke Capgemini ytterligere, uttaler Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini Norge i en pressemelding.

Andreassen har mange års erfaring med forretningssystemer, outsourcing og forretningsinnsikt som økonomisjef i Avinor og leder i Telenor de seneste ti årene, deriblant tre år som leder av Telenor Eiendom.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på en sjelden mulighet og interessant utfordring i Capgemini, sier Andreassen.

I sin nåværende stilling er han ansvarlig for strategiutvikling, industritrender og ulike internettinitiativer i DTAC.

Endring

- Vårt marked er stadig i endring og Roars forståelse for teknologibransjen som vi opererer i, vil være en viktig ressurs, fremhever Ola Furu.

Utfordringer får han. Eiendom og mobiltelefoni er langt fra it-konsulentvirksomhet.

Capgemini søker å utvikle og forvalte sine kunders applikasjoner basert på såkalt rightshoring, med norske og indiske ressurser. Da gjelder det for Roar Wiik Andreassen å forstå kundens forretningsvirksomhet for å gi gode råd og sørge for en vellykket prosjektgjennomføring hvor kundens behov ikke bare ender opp som delvis spesifiserte programmeringskrav for programmerere i India.

Enterprise