Capgemini hjelper Google

Capgemini hjelper Google

Konsulenter skal anbefale Googles kontorprogrammer.

For første gang har Google fått med seg et av de store konsulentselskapene på laget for å anbefale programvare. Samarbeidet innebærer at konsulenter fra Capgemini skal anbefale kunder å bruke Googles nettbaserte programmer for kontorfunksjoner som e-post, kalender, regneark og tekstbehandling, skriver idg.se.

Avtalen går ut på å gi brukerstøtte og anbefale bedriftskunder produkter. Capgemini skal ikke dermed fraråde alle kunder å bruke programmer fra for eksempel IBM og Microsoft, men avtalen kan bety at Google får et viktig godkjentstempel i forretningsverdenen.

- Googles programpakke får større troverdighet når Capgemini skal inn og yte brukerstøtte og integreringshjelp, sier Ray Wang, analytiker i Forrester Research, til nyhetsbyrået AP.

Capgeminis engasjement kan bidra til at bedrifter lettere vil vurdere om det kan lønne seg å abonnere på Googles programtillegg, sammenliknet med å betale for kostbare lisenser for liknende produkter fra eksempelvis Microsoft og IBM, hevder Tom Kucharvy, analytiker i Ovum, overfor AP.

Les om:

Enterprise