Chrome får egen App Store

Chrome får egen App Store

Google utvikler applikasjonsbutikk for sitt nye Chrome OS som kommer i 2010.

Google lanserer sin egen app store. Det kom frem på den årlige utviklerkonferanse Google I/O i San Francisco i går.

Tanken bak Chrome Web Store er å gi Chrome- og Chrome OS-brukere en komplett nettbutikk for applikasjoner, hvor brukere kan finne, laste ned og betale for disse direkte fra butikkvinduet. Det skriver Tom Krazit hos CNET.

Kjent konsept, ny plattform

Konseptet tilsvarer Apples App Store og Googles Android Market, hvor brukere registrerer seg med kredittkortnummer og så kan kjøpe nye applikasjoner med et enkelt tastetrykk.

Chrome Web Store skal være tilgjengelig på mer enn 40 språk i over 70 land, men er i utgangspunktet kun tiltenkt brukere av nettleseren Chrome. Sundar Pichai, visepresident for produkthåndtering hos Google sier likevel at andre nettlesere etter hvert vil kunne brukes, hvis de velger å støtte teknologien i Chrome Web Store.

Uansett vil butikken sannsynligvis bli det sentrale svaret på spørsmålet om hvordan brukere av Chrome OS-minibærbare skal få tak i applikasjoner til sine maskiner.

Les også: Google med egen iPad?

Oppmuntrer utviklere

Priser og betalingsløsninger er ikke avklart enda, men Sundar Pichai opplyser at 70 prosent av inntektene fra salget på Chrome Web Store skal gå til applikasjonsutviklerne.

På den måten skal butikken gjøre det enklere for uavhengige programmerere å tjene penger på verktøy utviklet for Google sine plattformer.

Google har ikke sagt noe om når Chrome Web Store skal være på lufta, men fordi butikken kommer til å være en kjernekomponent i Chrome OS er det rimelig å anta at den vil være i drift samtidig med at de første Chrome OS-minibærbare er klare for markedet, sannsynligvis mot slutten av 2010, skriver Harry McCracken hos Technologizer. McCracken er tidligere redaktør i PC World i USA.

Les også: Windows vs Google Chrome OS

Enterprise