Cisco Norge slår Cisco globalt

Cisco Norge slår Cisco globalt

Tross katastrofetall, tror de kvartalsresultatet gir håp at den verste delen av krisen er over.

Ciscos omsetning i fjerde kvartal av regnskapsåret 2009, endte på 8,5 milliarder dollar.

Det er en nedgang på 17,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Resultat etter skatt ble 1,8 milliarder dollar (non-GAAP).

Resutlatet betyr en nedgang på 46 prosent i forhold til samme perioden i fjor. Til tross for katastrofetallene er Cisco forholdsvis positiv. Selskapet mener at i lyset av krisen de nyeste tallene peker på en forbedring.

Også i Norge ser selskapet lyspunkter.

- Sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, opplevde Cisco Norge en mindre nedgang i omsetning enn morseIskapet. Cisco Norge opplevde samtidig en langt sterkere vekst fra tredje kvartal enn Cisco globalt, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco Norge, i en pressemelding.

- Bunnen nådd

- Normalt er våre tredje- og fjerdekvartaler i Norge relativt like. Vi håper at det kraftige oppsvinget vi opplevde i fjerde kvartal i år er en bekreftelse på at vi har passert bunnen i Norge, sier Myrland.

Oppgangen fra foregående kvartal i Norge ble ledet an av segmentene for mellomstore bedrifter, bredbåndsaktører innen fiber og kabel, samt av offentlig sektor.  Blant teknologiområdene hadde Cisco Norge fremgang innen områdene for videosystemer, Unified Communications, trådløse nett og sikkerhet. Et økende antall norske virksomheter velger nå å investerer i samhandlingsløsninger som effektiviserer og forenkler kommunikasjon. Kundene skal være spesielt opptatt av video og mobilitet.

LES OGSÅ:

Positive signaler

- Cisco har levert solide kvartals- og årsresultater i en økonomisk utfordrende periode, og vi har videreført vårt fokus på disiplinert gjennomføring og suksess for våre kunder, sier John Chambers, styreformann og CEO i Cisco.

- Vi er trygge på vår strategiske posisjon i både eksisterende og i tretti nærliggende markeder. Vi har sett flere positive signaler både i økonomien og selskapet vårt dette kvartalet, spesielt ved sammenligning av våre sekvensielle kvartalsvise ordretrender. Dersom vi fortsetter å se disse positive ordretrendene i kvartalene som kommer, har vi tro på at det er en stor mulighet for at vi vil se tilbake og innse at selskapets vendepunkt inntraff i fjerde kvartal, sier Chambers.

LES OGSÅ:

Enterprise