Cisco takker forhandlerne

Cisco takker forhandlerne

Storkundene sikret Cisco Norge 25 prosent vekst i fjerde kvartal. Også morselskapet leverer sterke tall.

Cisco Norge bokfører solide resultater i fjerde kvartal av regnskapsåret 2008, med 25 prosent vekst sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Vi opplever sterk vekst i alle kundesegmenter. Veksten er spesielt sterk i segmentet for store virksomheter, samtidig som vi vokser betydelig i smb-markedet. Kundene etterspør sikre og integrerte samarbeidsløsninger for mobilitet, tale og video, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Kundene investerer mye i datasentre, både innen svitsjing, ruting, sikkerhet, WAN-optimalisering og lagringsnett. Forhandlerne får mye av æren for fremgangen.

– Cisco har gjennom en langsiktig satsing bygget en kompetent forhandlerkanal. I Norge har denne satsingen gitt oss et partnerapparat som ligger helt i front på kompetansebygging. Et sånt lederskap på kompetanse og teknologi betaler seg - både for kundene, for forhandlerne og for Cisco, sier Myrland.

Morselskapet leverer

Ciscos omsetning i fjerde kvartal av regnskapsåret 2008 endte på 10,4 milliarder dollar. Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor ga dette en vekst på ti prosent. Resultat etter skatt ble 2,4 milliarder dollar, opp 5,6 prosent fra fjerde kvartal 2007.

For hele regnskapsåret 2008 endte omsetningen på 39,5 milliarder dollar, opp 13 prosent sammenlignet med fjoråret. Resultat etter skatt for 2008 endte på 9,6 milliarder dollar, opp 14,5 prosent fra regnskapsåret 2007.

- Cisco leverer solide kvartals- og årlige tall samtidig som nettverksbransjen endres og kravet om produktivitet øker. Dagens sterke resultater demonstrerer selskapets evne til å levere. Markedet er klart i endring og vi vil utnytte denne muligheten til å øke vår kundemasse og til aggressivt å tre inn i tilstøtende markeder, sier John Chambers, styreformann og administrerende direktør i Cisco.

Les om:

Enterprise