Citrix gjør iPad til fullverdig pc

Citrix gjør iPad til fullverdig pc

Du tenker kanskje ikke på iPad som en bedrifts-pc? Med Citrix installert er den det. Se video.

Hundretusener kjører programvare over internett via Citrix' løsninger. Bedrifter som kjører Citrix-servere eller leier Citrix-tjenester kan tilby de ansatte et virtuelt skrivebord med tilgang til de applikasjonene bedriften måtte ønske å gjøre tilgjengelig. Det kan være alt fra fagsystemer, som SAP, til SuperOffice, Outlook og Powerpoint. De ansatte kan få tilgang fra sin vanlige pc eller en tynnklient.

Nå har Citrix lansert et gratisprogram til iPad, Citrix Receiver for iPad, som gir den samme tilgangen til Citrix-applikasjoner som man har fra sin pc. Dermed er det mulig å kjøre ethvert Windows-program fra en iPad, dersom bedriften du jobber i tilbyr Citrix-tjenester.

Får skryt fra brukerne

Mange av de brukerne som har skrevet anmeldelser på App Store er svært begeistret.

- Utrolig ytelse og fantastisk opplevelse når jeg bruker Windows, bedre enn jeg noen gang har opplevd på min egen pc, skriver AsgardNW.

- Beste appen! Citrix har gjort et imponerende arbeid. Smart brukergrenesnitt, enkel å bruke og best ytelse. Det er som å kjøre Windows-applikasjoner lokalt, skriver FormulaUno.

Treigt?

Vi har testet programmet både mot vår Citrix-server og mot Citrix' demoserver på citrixcloud.net.

Brukergrensesnittet er lekkert og enkelt. Man kan søke opp applikasjoner og legge dem på et eget skrivebord for enkel tilgang. Og man kan veksle mellom stående og liggende visning. For å skrive e-post kan man godt bruke det virtuelle tastaturet. Men det virtuelle tastaturet stjeler mye plass fra skjermen. Det kan løses ved å koble til et Bluetooth-tastatur. Dette har vi imidlertid ikke testet.

Dessverre er vår Citrix-server en eldgammel sak (MetaFrame versjon 3, kjørende på en Pentium III), så det gav ikke noen spesielt god brukeropplevelse. Man bør ha et litt mer moderne Citrix-miljø. Citrix' egen løsning var dessverre forferdelig treg, noe som kan skyldes at demoserverne trolig står i USA.

Vi tror det beste er at man prøver selv. Oppsettet er enkelt. Og appen kan også autokonfigureres ved at de ansatte klikker på en link i en e-post som administratorer sender til brukernes iPad.

Har du testet Citrix på iPad? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

Alternativ: Fjernstyring

For de som ønsker å benytte Windows- eller Mac-programmer på sin iPad, men ikke har tilgang til Citrix, er fjernstyring en god løsning. Det finnes haugevis av apps for å fjernstyre både Windows-pc-er og Mac-er. For eksempel Logmein Ignition, som også klarer å fjernstyre pc-er som er gjemt bak en brannmur.

Du finner mer informasjon om Citrix Receiver for iPad på denne Citrix-siden: c.citrix.com/iPad.

Alle kan gratis prøve Citrix Receiver for iPad, Windows, Mac OS, iPhone, Windows Phone, Android eller tynnklient her: http://citrixcloud.net/

Last ned...

Les mer om og last ned Citrix Receiver for iPad på App Store.

Les mer om og last ned Logmein Ignition for iPad på App Store.

Se hvordan det virker her

Citrix Receiver for iPad from Chris Fleck on Vimeo.

Les om:

Enterprise