Citrix med DesktopPlayer for Mac

Citrix med DesktopPlayer for Mac

Mac på jobben som tynn-klient.

Citrix lanserer en fet løsning for Mac-en som tynn klient.

Store bedrifter tyr gjerne til virtualiseringsløsninger for distribuerte programmer og disk images. Å distribuere fra en server til mange klienter via en presentasjons-protokoll forenkler driften av store maskinparker.

En annen fordel er at kravene til maskinparken på brukersiden reduseres, siden de mest prosessor-intensive prosessene foregår sentralt. Klientsiden kan dermed klare seg med eldre maskinvare sålenge det er gode datalinjer frem.

Den nyeste implementeringen tillater til og med distribuerte images i offline bruk, og gir et ekstra sikkerhetsnivå siden disse kan fjernlåses eller -slettes ved tap eller tyveri av vertsmaskinen.

Citrix XenDesktop

Disse såkalte tynne klientene kan være i samme hus, i et annet bygg eller by - både stasjonært og mobilt. Citrix har gjennom XenDesktop løsninger for alle disse scenariene, og lar deg i dag også kjøre virtuelle Windows-applikasjoner på din iPad.

Citrix lanserer nå også Xen DesktopPlayer for Mac. Det betyr at man i miljøer der Citrix brukes kan la en MacBook fungere som en tynn klient også der programvaren er Windows-basert.

Løsningen har presset seg frem siden mange foretak nå lar ansatte velge maskinvaren selv - og mange velger en Mac. I tillegg kan du fremdeles bruke en iPad på samme måte via en egen Citrix-app.

Xen DesktopPlay for Mac koster i USA 75 dollar per bruker per enhet. Det er anledning til å prøve ut løsningen i 90 dager gratis.

Du kan lese mer om Xen DesktopPlayer for Mac her . Se også promo-video nedenfor.

Enterprise