Citrix med kvartalsvekst

Citrix med kvartalsvekst

Salget av nye Citrix-lisenser svikter, men selskapet økte likevel resultatet i andre kvartal.

Citrix presenterte nylig sine resultater for andre kvartal. Mens den globale omsetningen økte fra 392 til 393 millioner dollar, rundt 2,55 milliarder kroner.

Nettoresultatet forbedret seg med nærmere 23 prosent til 43 millioner dollar, eller 280 millioner kroner. I resultatet ligger omstruktureringskostnader på rundt to millioner dollar.

Mark Templeton, administrerende direktør i Citrix, karakteriserer den økonomiske situasjonen på markedet som tøff, spesielt i Europa, Midtøsten og Afrika. Citrix i Norden kan likevel vise til gode resultater etter kvartalsavslutningen. Omsetningsveksten i forhold til samme periode i fjor var på seks prosent. Norge har levert særlig gode resultater, og salget har økt med 30 prosent.

- Vi har greid å følge opp fokuset på salg i første kvartal med et godt andre kvartal, sier Erik Pedersen, Area Vice President hos Citrix i Norden i en pressemelding.

I en pressemelding vises det til at selskaper som Nordea, DnB Nor og Nordic Solar til tross for nedgangen på markedet har gjort store investeringer i flere Citrix-produkter som Xenapp, Netscaler og Xendesktop.

- Det viser at våre virtualiserings-, nettverks- og SaaS-teknologier, som forenkler it og reduserer kostnader, har større etterspørsel enn noen gang, sier Pedersen i pressemeldingen.

Lisenssalget svikter

Globalt har selskapets lisenssalg falt med 15 prosent, mens oppgradering av eksisterende lisenser økte med ni prosent. Selskapets nettjenester, som Gotomeeting, økte med 18 prosent.

Citrix regner med en flat utvikling i tredje kvartal og i det inneværende året, men karakteriserer markedssituasjonen generelt som usikker, og ønsker ikke å gå nærmere inn på utsiktene for tredje kvartal.

I perioden har Citrix lansert flere nye produkter, som Citrix Receiver, Citrix Netscaler VPX og Citrix Essentials for XenServer og Hyper-V.

- Suksessen med våre Xenserver-produkter og den økende interessen for desktopvirtualiseringsløsningen Citrix Xendesktop er svært positiv. Vi ser også en stor økning fornyelse av abonnementer med Subscription Advantage på Citrix Xenapp. Dette bidrar til å styrke vår strategiske posisjon, og viser at våre kunder stoler på Citrix, sier Pedersen.

Les om:

Enterprise