Citrix økte omsetningen i 2012

Citrix økte omsetningen i 2012

Citrix presenterer gode resultater for 2012, og viser til 17 prosent økning i omsetning i fjor.

Citrix Systems har sluppet resultatene for fjerde kvartal og for hele 2012.

Omsetningen endte på 14,2 milliarder kroner totalt for i 2012, en økning på 17 prosent sammenlignet med 2011. For fjerde kvartal økte omsetningen med hele 19 prosent og endte på omlag 4 milliarder kroner.

Økningen var størst i APAC (Asia og Stillehavet) med 52 prosent, EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika) med 19 prosent og USA med 14 prosent.

For 2012 sett under ett var veksten størst innen tekniske tjenester, og alle sektorer vokser tosifret.

I fjerde kvartal var salget av nye lisenser opp 17 prosent og lisensoppdateringer og vedlikehold økte med tilsammen 22 prosent. Programvare som tjeneste (Saas) økte med 18 prosent, og inntektene fra tekniske tjenester er opp 20 prosent.

- Mobilitet og nettskyen medfører store endringer på arbeidsplassen og vi er godt posisjonert til å hjelpe kundene endre arbeidsformer, bedre legge til rette for sikker bruk av alle typer enheter og programmer, og sikre mer effektive leveranser av tjenester, sier Mark Templeton, konsernsjef i Citrix i en pressemelding.

Han er glad for resultatene, både finansielt og operasjonelt.

- Vår fokus på å utnytte nye veier til markedet, vinne nye kunder og øke omsetningen innen abonnementstjenester, vedlikehold og tekniske tjenester ga sterk vekst. Vi hadde også gode resultater i nye markeder, sier Templeton.

Les om:

Enterprise