I dag begynner XP-døden

I dag begynner XP-døden

Nå støtter ikke lenger Microsoft det utdaterte, men fortsatt like populære, Windows XP i like stor grad som før.

Ifølge flere undersøkelser er det fortsatt mange bedrifter som bruker Microsofts aldrende Windows XP.

Dimensional Research ga nylig ut en rapport som sa at så mange som 97 prosent av de 1.100 spurte selskapene brukte XP.

Men operativsystemet er gammelt, og har fått sin arvtager i Windows Vista, og snart kommer Windows 7.

Betale for støtte

Fra og med tirsdag, vil ikke Windows XP Professional x64 uten service-pakker lenger være inkludert i Microsofts "mainstream support". Nå må det nøye seg med en "extended support".

Hva dette betyr, er at Microsoft ikke lenger vil gi deg gratis hjelp om du sliter med operativsystemet. Du må enten betale per gang du kontakter programvaregiganten, eller skaffe deg et forhåndsbetalt støtteprogram.

En annen løsning er selvfølgelig å oppgradere til en av service-pakkene, ettersom Service Pack 2 støttes helt frem til 13. juli 2010.

XP Professional x64 er den siste som ikke lenger støttes uten service-pakker. XP-støtten fases altså ut, men samtidig med dette, vil Microsoft fortsette å oppgradere XP med sikkerhetsfikser. Disse vil komme ut via Windows Update helt frem til 2014.

Forlenget støttetid

Det kan kanskje frustere noen at Microsoft kutter ned på XP-støtten før Windows 7 kommer, men sannheten er at Microsoft har utsatt denne dagen en stund allerede.

Om de skulle fulgt tidligere praksis, ville støtten slutte for to og et halvt år siden. Men nå valgte Microsoft å utvide støtteperioden fra fem til syv og et halvt år, ettersom Vista ikke har fått den oppslutningen de hadde håpet på.

Mer informasjon om støtten til de forskjellige Windows-versjonene gir Microsoft på disse sidene.

Les om:

Enterprise