I dag kommer Office 2010 på norsk

I dag kommer Office 2010 på norsk

Microsoft lanserer tre utgaver av Office 2010 tilpasset norske forbrukere.

Forrige store oppdatering i Office-serien kom i 2007, med lanseringen av Office 2007. En hel rekke nye funksjoner og en helt ny design fulgte den nye Office-utgaven, i tillegg til en ny serie dokumentformater.

Nå er det igjen klart for storlansering fra Microsoft, med meldingen om at den norske utgaven av Office 2010 er klar for salg. Dette er den 14. utgaven av Microsoft Office, en programpakke som i løpet av årene har danket ut flere sterke konkurrenter, og endt opp med å bli markedets mest bruke kontorprogramvare.

Fokus på nett

En av de store nyhetene i den nye utgaven av Microsoft Office er at forbrukere nå kan ta i bruk en rekke nye funksjoner, som blant annet sosiale muligheter i Outlook, tilgang til egne dokumenter på farten via Office WebApps og muligheten til å redigere video i PowerPoint.

Designen som ble lansert i Office 2007, med en fane i toppen som gir tilgang til alt av funksjoner, videreføres i den nye utgaven av programpakken. Den har imidlertid blitt noe endret siden Office 2007. For det første vil båndet nå strekke seg over hele linjen med Office-programmer. Plasseringen av kommandoer har blitt justert og vanlige oppgaver skal være enklere å finne. Du vil også kunne tilpasse det ved å legge til, fjerne og flytte på menyvalg.

Viktig lansering

Lanseringen av Office 2010 er en av årets viktigste hendelser for Microsoft Norge, og direktør for Information Worker Business Group, Espen Pettersen, tror norske forbrukere kommer til å merke vesentlige forbedringer i den nye utgaven.

- Office er noe nesten alle nordmenn har et forhold til. For første gang kan du nå jobbe med samme dokument enten du sitter på din egen pc, på internettkafé eller fra mobiltelefon. Det lar deg jobbe hvor og når du vil, sier han

Tre utgaver, tre priser

Akkurat som tidligere kommer Office 2010 i flere forskjellige utgaver, tiltenkt forskjellige brukergrupper; Home and Student, Home and Business og Professional. Microsoft oppgir at prisene for de forskjellige utgavene spenner fra fra kr 999 og opp til kr 6099. Man vil nok imidlertid kunne finne lavere priser i en rekke butikker.

Nytt av året er at det nå er mulig å kjøpe produktnøkkelkort som kun består av en produktnøkkel (ikke et fysisk medie). Fordelen for forbruker er at denne nøkkelen låser opp den pakken av Office 2010 kunden har kjøpt, og som ofte vil ligge forhåndsinnstallert på en ny PC. Det er dermed ikke behov for noen installering.

- Office er et av våre viktigste produkter og en av våre største suksesser. Jeg tror grunnen til dette er at det finnes en pakke som passer alle, enten de er studenter og trenger et profesjonelt verktøy til skoleoppgaver, eller bestemødre som vil sende feriehilsen til barnebarna, sier Espen Pettersen.

Les om:

Enterprise